MENIU

Cum slăbești mâncând ouă, carne și brânzeturi. Șase alimente care te ajută să scapi de burtă

Mitul fripturilor scumpe demontat de specialişti

Majoritatea dietelor pun accentul pe fructe și legume, însă, dacă sunt consumate cu moderație, și alimentele care sunt considerate nesătătoase pentru o alimentație corectă pot să te scape de kilogramele în plus.

Medicii nutriționiști susțin că un consum responsabil de alimente, chiar dacă este vorba de carne sau brânzeturi, poate conduce la eliminarea kilogramelor nedorite. Nutriționiștii au explicat pentru doctorulzilei.ro care sunt alimentele care îți dau burta jos și cum trebuie ele consumate.

Ouăle. Au fost mult timp considerate alimente nesănătoase, pentru că sunt bogate în colesterol care îngroașă vasele de sânge.
Depinde foarte mult de modul de preparare: cu cât este supus tratamentului termic, cu atât devine mai greu de digerat. „Oul fiert tare e foarte bogat în proteine de cea mai bună calitate și bun la micul-dejun pentru că amână senzația de foame. Omleta sau ouăle ochiuri cad mai greu la stomac”, explică medicul nutriționist Lygia Alexandrescu.

Friptura de vită. Ani de zile, medicii au atras atenăia asupra consumului de carne roșie, care ar crește riscul de cancer. Însă friptura de vită în sânge nu este tocmai rea pentru talie. De fapt, o porăie de friptură de vită nu foarte groasă are aproape la fel de multe grăsimi saturate, adică “rele” ca pieptul de pui fără pieliță.

„La fel ca ouăle, carnea de vită e foarte bogată în proteine care satură. O porție ideală e de mărimea unui pachet de cărți de joc”, este sfatul nutriționistului Corina Zugravu.

Articolul complet pe doctorulzilei.ro.