MENIU

Cum se vor calcula pensiile. Detalii în exclusivitate de la Cătălin Boboc, secretar de stat în Ministerul Muncii

Date despre noua formulă de calcul al pensiilor

Noua formulă de calcul al pensiilor va fi stabilită abia după ce toate dosarele vor fi reanalizate. Atunci, Ministerul Muncii va stabili dacă pensionarilor li se cuvin sau nu mai mulți bani. Pentru acest lucru însă e nevoie de un soft care să centralizeze datele, fiindcă acum, în România, se lucrează tot cu dosare cu șină. Pentru decontarea banilor necesari pentru soft, 100 de milioane de euro, Ministerul se uită înspre Cîțu și PNRR. Într-un interviu exclusiv pentru Realitatea Plus, secretarul de stat Cătălin Boboc a explicat cum se va crea noua formulă de calcul.

”În momentul în care vom discuta despre o nouă lege, care va conține, să zicem, o nouă formulă, va trebui să ai niște date într-o bază electronică de care să te folosești: stagii de cotizare, vechime, nivel de venituri.
Practic, astăzi încercăm să culegem toate datele necesare din dosarul de pensie al oamenilor care să ne faciliteze, printr-un simplu click - după ce ai un soft și o formulă - recalcularea foarte simplu, de cinci ori pe zi dacă e nevoie, a milioane de dosare de pensii.
Lucrurile se fac așa: analizezi dosarele, gândești o formulă care să includă tot ce a contribuit omul în decursul activității profesionale. Atunci vom ști exact din toate dosarele ce contribuții am avut, ce nivel de venituri au avut oamenii, ce stagii de cotizare șamd”, a explicat Boboc, la Realitatea Plus. 

Citește și: ”NOI CRITERII la calcularea pensiilor. Anunțul făcut la Realitatea PLUS de Cătălin Boboc, secretar de stat Ministerul Muncii”

Mai multe articole despre:
catalin boboc calcul pensii ministerul muncii