MENIU

Cum se prepară vişinata aromată. Sfaturile gospodinelor

Cum se prepară vişinata aromată. Sfaturile gospodinelor

Vișinata, un pseudo-lichior de vișine, este probabil cea mai populară băutură de casă, mai ușor și mai la îndemână de realizat decât vinul sau alte licori alcoolice. Vișinata este, de fapt, un macerat alcoolic, pe baza de fructe și zahăr. Vă puteți produce singuri vișinata acasă respectând câteva indicații simple.

Porții: 2-2,5 litri

Timp de preparare: 10 săptămâni (cu tot cu perioada de macerare)

Ingrediente: 3 kilograme vișine – 1,2 kilograme zahăr – 600 ml alcool dublu rafinat (87 sau 96 de grade)

Mod de preparare: Spălați vişinele cu tot cu sâmburi. Așezați visinele și zahărul în straturi într-o damigeană. Acoperiți gura damigenei cu un tifon legat cu sfoară, pentru a permite fructelor "să respire", dar să împiedice intrarea insectelor. Lăsăți fructele la macerat timp de 10 zile, la soare, până când zahărul s-a topit și fructele și-au lăsat zeamă.

Cea mai bună vişinată făcută în casă! Reţetă

Adăugați alcoolul peste fructe și acoperiți damigeana cu un dop de plută. Lăsați alcoolul la macerat pentru minim 8 săptămâni (în mod ideal 3 luni). Strecurați vișinata prin tifon și turnați-o în sticle. Nu adăugați alcoolul înainte ca fructele să își lase zeama și zahărul să se topească deoarece veți distruge vișinata.

SFATURI PENTRU CEA MAI BUNĂ VIȘINATĂ: Nu folosiți sticle de plastic. Perioada lungă de macerare va permite alcoolului să împrumute și gustul plasticului.

Beneficiile neştiute ale consumului de vişine! Sunt aur pentru organism

Se consideră, în mod eronat, că se pot folosi rachiuri pentru prepararea acestei băuturi. Singura băutură care poate înlocui alcoolul dublu rafinat este o vodcă de foarte bună calitate care, însă, din cauza prețului va transforma vișinata într-o băutură nepermis de scumpă, scrie bzi.ro.

Ce se întâmplă în corpul tău când bei un păhărel de vişinată? Nici nu îţi imaginezi ce efect are


Mai multe articole despre:
visine vişinată reţetă vişinată