MENIU

Cum se circulă în București de Paște - Programul Metrorex și STB în perioada 14-17 aprilie, inclusiv în Noaptea de Înviere

Societatea de Transport București și Metrorex au anunțat cum vor putea călători bucureștenii cu transportul în comun în perioada sărbătorilor de Paște, inclusiv în Noaptea de Înviere.

PROGRAMUL STB DE PAȘTE 2023 - Cum circulă autobuzele, troleibuzele, tramvaiele în București

În Vinerea Mare şi a doua zi de Paşte, autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele STB vor circula după un program de duminică.

Vineri, 14 aprilie, şi luni, 17 aprilie, liniile de transport public vor funcţiona conform programului unei zile de duminicǎ, a anunțat STB.

În noaptea de Înviere, 15 spre 16 aprilie, serviciul de transport public va fi asigurat de autobuzele liniilor de noapte şi de cele ale liniei 783, conform programului obişnuit.

Suplimentar, STB va menţine în circulaţie până la ora 3.00 tramvaiele liniei 41, care vor circula la intervale de 20 de minute.

Programele de circulație pentru fiecare linie de transport vor putea fi accesate pe site-ul oficial al companiei de transport în comun - AICI: https://stbsa.ro/ora_statii.

PROGRAMUL METROREX DE PAȘTE 2023 - Cum circulă metroul din București

Trenurile de metrou vor circula în noaptea de Înviere la un interval de 10 minute între orele 23:00 – 1:00 şi la un interval de 20 de minute între orele 1:00 – 5:00, a anunțat, Societatea Comercială de Transport cu Metroul București Metrorex SA.

Un alt anunț util pentru călătorii care apelează la transportul cu metroul, Metrorex a anunțat și programul casieriilor în timpul sărbătorilor pascale, pentru eliberarea cartelelor. Orarul de funcționare în perioada 14-17 aprilie poate fi consultat pe site-ul metrorex.ro - AICI

Sfânta Lumină de la Ierusalim va ajunge la Patriarhie în Sâmbăta Mare

Credincioșii ortodocși vor putea să ia Lumina Sfântă din toate bisericile ortodoxe din România, la miezul nopții, în noaptea de sâmbătă spre duminică.

„Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim, în seara zilei de sâmbătă, 15 aprilie 2023, de părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul Așezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, şi va fi oferită, ca întotdeauna, delegaţilor eparhiilor Patriarhiei Române prezenți la Aeroportul Internaţional „Otopeni”.

Centrele eparhiale, prin protopopiate, vor distribui apoi Lumina Sfântă fiecărei parohii.

Iar în aceeași seară, de sâmbătă, 15 aaprilie, în intervalul orar 19.00 – 20.30, va avea loc pe Colina Bucuriei ceremonia primirii Sfintei Lumini în Catedrala Patriarhală”, potrivit Biroului de Presă al Patriarhiei Române.