MENIU

Cum scapi rapid de urcior cu remedii naturiste

Cum scapi rapid de urcior cu remedii naturiste

Urciorul, denumit științific orjelet, este o umflătură dureroasă care apare la nivelul pleoapelor ca urmare a infectării glandei sebacee. În cele mai multe cazuri acesta nu se vindecă prea repede și, multe dintre produsele farmaceutice nu au efecte care să ne mulțumească.

Iată ce remedii naturiste ”vin de hac” orjeletului

Compresele cu apă caldă
Acestea reduc inflamația în zona în care aceasta apare. Căldura face ca roșeața și umflătura să dispară, cu condiția ca tratamentul să fie folosit de câteva ori pe zi. Există păreri conform cărora aplicarea compreselor cu apă rece sunt, de fapt, mai eficiente. Însă trebuie să știi că cea care accelerează procesul de vindecare este căldura.

Mușețel
Această plantă are proprietăți antinflamatorii și compuși care ajută la curățarea locului infectat și care determină retragerea urciorului. Fă o infuzie cu câteva lingurițe de flori de mușețel, lasă la răcit și aplică substanța pe o compresă sterilă.

Cartof
Sucul pe care îl obținem în momentul în care tăiem un cartof poate fi foarte eficient atunci când vrem să scăpăm de urcior. Feliază un cartof și lasă-l la frigider. Când s-a răcit, aplică-l pe pleoapa inflamată.

Aloe vera
Sucul acestei plante are proprietăți antibacteriene care ajută la distrugerea stafilococului și accelerează procesul de vindecare. Înmoaie puțină vată în sucul de aloe vera și aplică direct pe umflătură.

Coada calului
Ceaiul din planta ce poartă numele de ”coada calului” este un bun astringent care reduce bacteria ce duce la apariția urciorului. Remediul se face dintr-o plantă uscată, infuzată într-o cană de apă caldă. Înmoaie puțină vată în ceai și aplică pe zona afectată.

Sursa: unica.ro

Mai multe articole despre:
ochi urcior tratament urcior