MENIU

Cum să scapi de nasul înfundat fără medicamente

In fiecare iarna, vrem, nu vrem, ne protejeam, nu ne protejam, tot ajungem sa avem nasul infundat cel putin o perioada. 

Cei mai nefericiti sufera din aceasta cauza pana la venirea primaverii. Solutia cel mai des utilizata este spray-ul nazal cumparat de la farmacie, insa folosirea lui indelungata poate dauna mucoasei nazale si nu numai, motiv pentru care nu ar strica sa ne reorientam catre remediile oferite de mama-natura.

Iata doua remedii naturale pentru desfundarea nasului!

Inhalatii cu ulei de menta

Puneti la fiert doi litri de apa. Dupa ce a dat in clocot, puneti 6 picaturi de ulei esential de menta. Ulterior, asezati-va deasupra vasului cu apa fiarta si ulei de menta timp de 15 minute, punandu-va un prosop deasupra capului. Inspirati adanc. Chiar daca transpirati abundent, pozitia este incomoda si trebuie sa va tineti ochii inchisi din cauza mentei care irita usor ochii, remediul merita incercat pentru ca elibereaza nasul de secretii si improspateaza caile nazale.

Inhalatii cu usturoi

Usturoiul contine alicinei, o substanta antibacteriana. Puteti sa-l folositi pisand un catel de usturoi, pe care să-l aruncati intr-un litru de apa fierbinte în care ati pus si o lingurita de otet. Inhalati aburii timp de 10 minute. Pentru ca remediul sa-si faca efectul, este indicat sa-l practicati inainte de culcare, dupa inhalatii invelindu-va bine in pat.

Mai multe articole despre:
nas infundat remedii nas înfundat