MENIU

Cum să incluzi corect parfumul în rutina de îngrijire a corpului

Cum să incluzi corect parfumul în rutina de îngrijire a corpului

Universul parfumurilor și al produselor de îngrijire a corpului oferă o paletă infinită de experiențe senzoriale și olfactive. Atunci când mirosul parfumului pe care îl folosești se potrivește cu cele ale produselor de îngrijire a pielii, se creează o experiență olfactivă unitară și plăcută. Descoperă în acest articol cum să incluzi corect parfumurile în rutina de îngrijire a corpului, pentru a-ți crea o semnătură olfactivă unică.

De ce este important să armonizezi mirosul parfumului cu produsele de îngrijire a corpului

O potrivire perfectă între aromele parfumului preferat și cele ale produselor pe care le folosești pentru îngrijirea cotidiană a pielii corpului este importantă pentru a crea o experiență senzorială coerentă. În plus, atunci când aplici un parfum de poveste pe o piele bine hidratată, acesta va fi mai persistent. Este important să folosești întotdeauna produse hidratante pentru îngrijirea pielii corpului cu miros neutru sau subtil ori din același univers de arome. Armonizând cele două tipuri de produse, poți asigura o experiență olfactivă mult mai plăcută.

De asemenea, parfumurile au puterea de a influența starea de spirit și emoțiile. Atunci când parfumul pe care îl porți se îmbină armonios cu produsele de îngrijire a pielii, te simți mai încrezătoare, mai relaxată sau mai plină de energie, în funcție de aromele alese.

Ce sunt notele olfactive și care sunt familiile de parfumuri cele mai populare

Înainte de a combina parfumurile cu produsele de îngrijire a pielii corpului, este esențial să înțelegi diferențele dintre notele olfactive. Majoritatea parfumurilor sunt compuse din:

  • note de vârf - acestea sunt primele arome pe care le percepi atunci când aplici un parfum. Sunt proaspete și volatile și, de obicei, au miros de citrice, precum lămâia și bergamota, de fructe ușoare, de plante aromatice, ca menta și busuiocul, ori tușe marine

●       note de mijloc - acestea apar după ce notele de vârf s-au evaporat și sunt adesea mai echilibrate. Flori precum iasomia și trandafirul, condimente ca scorțișoara și  cardamomul pot fi folosite pentru notele de inimă

●       note de bază - sunt cele mai persistente, dau stabilitate parfumului și apar după ce se evaporă notele de mijloc. Cedrul și lemnul de santal, ambra, vanilia și moscul se numără printre aromele cel mai frecvent folosite pentru notele de bază.

De asemenea, există mai multe familii de parfumuri, iar printre cele mai populare se numără:

  • cele florale, care pot fi dulci, cu note dominante precum trandafirul, crinul, iasomia și ylang-ylang, sau proaspete, ca frezia și liliacul
  • cele orientale, care includ note dominante de vanilie, ambră, scorțișoară ori cardamom
  • cele lemnoase, cu note dominante de cedru, vetiver, paciuli ori lemn de santal
  • cele fresh, cu note dominante de citrice, fructe, ierburi aromatice, ca menta și lavanda, și arome marine.

Cum să combini corect parfumul și produsele de îngrijire a pielii

Atunci când îți alegi produsele de îngrijire a pielii corpului, ia în considerare nota dominantă a parfumului pe care îl folosești. De exemplu, aromele orientale, precum cele din parfum Olympea Paco Rabanne, pot fi combinate cu loțiuni și creme de corp cu mirosuri fructate sau florale. Mai poți încerca să combini:

  • arome citrice cu lemnoase
  • arome florale cu lemnoase
  • arome fructate cu florale.

 

Cea mai simplă metodă de a combina mirosurile parfumului și ale produselor de îngrijirea corpului este, însă, ca acestea să aparțină aceleiași familii olfactive. De exemplu, dacă folosești un parfum gourmet, cu note de vanilie ori ciocolată, poți alege o loțiune sau o cremă de corp din aceeași familie olfactivă. Poți să mai iei în considerare și faptul că unele branduri de cosmetice oferă produse de igienă și îngrijirea pielii, precum săpunuri, deodorante, creme și loțiuni de corp, din aceleași game cu parfumurile lor.

Parfumurile proaspete și ușoare pot fi asociate perfect cu loțiuni foarte hidratante, în timp ce parfumurile mai bogate, lemnoase ori orientale, pot fi combinate cu cremele de corp cu o textură mai consistentă.

Cum să stratifici mirosurile subtil

Atunci când folosești mai multe produse de îngrijire a corpului, asigură-te că există o ierarhie subtilă a parfumurilor lor. Mai întâi folosește produse de îngrijire a pielii cu miros neutru sau doar ușor parfumate, după care aplică parfumului preferat. Acest lucru permite diferitelor note să fie simțite progresiv, evitând o confuzie olfactivă. Pe de altă parte, nu este este recomandată folosirea produselor de îngrijire cu parfumuri puternice, care ar putea concura cu aroma parfumului pe care îl porți.

Aromele parfumurilor și ale produselor de îngrijire a pielii corpului pe care le folosești sunt o expresie a stilului tău personal. Prin înțelegerea notelor olfactive și crearea unei stratificări subtile și coerente de arome, îți poți crea o rutină de îngrijire care îți hrănește atât pielea, cât și simțurile.

Sursa foto: Freepik

Mai multe articole despre:
parfum rutina