MENIU

Cum să faci spaghete carbonara mai sănătoase

Cum să faci spaghete carbonara mai sănătoase

Angela Nilsen, celebra bucătăreasă, transformă un fel de mâncare clasic italian într-unul cel puțin la fel de delicios, dar mult mai sănătos.

Ingrediente

85g de parmezan
2 ouă, de preferat ecologice
200g de mazăre congelată
350g de spaghete
1 lingură ulei de măsline
100g de bacon slab, tăiat în bucăți mici
2 căței mari de usturoi, tocați fin
1 mână de chives, rupte


Mod de preparare

    1. Într-o oală mare, pune la fiert apă cu puțină sare. Rade parmezanul și bate ouăle într-un bol cu puțin piper.Fierbe mazărea în apa clocotită timp de 2-3 minute, scurge-o și las-o deoparte.
    2. În oala mare, fierbe pastele al dente, conform indicațiilor de pe pachet. În timp ce se fac pastele, încinge uleiul într-otigaie. Prăjește baconul câteva minute, până începe să devină crocant. Adaugă usturoiul și lasă pe foc să se prăjească foarte puțin. Adaugă mazărea, iar dacă pastele nu sunt gata, mai lasă-le la foc mic.
    3. Când pastele sunt gata, ia tigaia cu bacon de pe foc. Ridică pastele cu ajutorul unor clești și pune-le în tigaie împreună cu usturoiul, mazărea și baconul. Amestecă aproape tot parmezanul ras cu ouăle, păstrând o mână pentru servire. Toarnă repede peste paste amestecul de ouă, ridicând și amestecând cu cleștii pentru ca pastele să fie acoperite desos. Mai toarnă puțin din apa în care au fiert pastele, suficient cât să le acoperi și să obții puțin sos în tigaie.
    4. Pune pastele în boluri adânci, fie cu o furculiță, fie cu ajutorul unei linguri. Servește imediat, cu parmezanul rămas, chives și puțin piper negru.
    5. V.N. per porție: 527 kilocalorii, 29,7g proteine, 16,1g grăsimi, 6,3g grăsimi saturate, 70g carbohidrați, 5,2g fibre, 4,4g zahăr, 1,63g sare

Mai multe articole despre:
spaghete carbonara