MENIU

Cum să ai un somn odihnitor? Care sunt afecțiunile care provoacă insomnii

Cum să ai un somn odihnitor? Care sunt afecțiunile care provoacă insomnii

Insomnia și-a făcut loc în viața multura dintre noi, iar stresul, viața agitată pe care o ducem și felul în care ne hrănim au un rol hotărâtor în acest proces. De multe ori, însă, putem ajunge în acest stadiu și din cauza unei afecțiuni despre care să nu avem prea multe date, iar pastilele la care apelăm ne pot face mai mult rău decât bine. Cum putem avea un somn odihnitor?

Pentru a descoperi cum putem avea un somn odihnitor, ne-am adresat unui expert în domeniu, Dr. Laura Crăciun-Chiriță, medic neurolog cu specializare în somnologie.

Cum să ai un somn odihnitor. Sfaturi esențiale de la medicul neurolog „Somnul fiziologic are patru stadii distincte: stadiile superficiale N1 și N2 și stadiile profunde N3 și REM, denumit astfel pentru că atunci apar mișcările rapide ale ochilor. Stadiile somnului sunt monitorizate cu ajutorul polisomnografiei, o investigație complexă ce folosește multipli senzori pentru a urmări în primul rând activitatea electrică cerebrală, mișcările globilor oculari, pulsul, saturația oxigenului, mișcările membrelor și alți parametri.

Această investigație reprezintă în prezent singura metodă ce poate diagnostica cu certitudine tulburările de somn”, spune Dr. Laura Crăciun-Chiriță.


Citeşte întreaga ştire: Cum să ai un somn odihnitor? Care sunt afecțiunile care provoacă insomnii

Mai multe articole despre:
somn insomnie afectiuni