MENIU

Cum să ai un somn liniştit? Alimentele pe care nu trebuie să le mânânci înainte de culcare

<p>Eşti tot timpul obosit? Iată care sunt cauzele pe care nu le bănuiai</p>

Multe persoane suferă de insomnie, iar stilul de viaţă este, de cele mai mutle ori, de vină pentru această problemă. Însă există câteva alimente care te pot ajuta să ai un somn liniştit, la fel cum sunt şi alimente care îţi pot perturba odihna.

Se spune că un pahar cu lapte cald băut înainte de culcare ne poate ajuta să dormim mai bine. Acest lucru este cât se poate de adevărat. Lactatele conţin triptofan, o substanţă care induce starea de somn. Alte alimente care conţin triptofan sunt nucile, seminţele, bananele, mierea, carnea de curcan şi ouăle.

Pentru a amplifica efectele pozitive ale triptofanului, poţi ronţăi câţiva covrigei sau cereale, alimente care conţin carbohidraţi şi care ajută la relaxare.

Însă nu face exces, deoarece cantităţile mari de alimente consumate înainte de culcare nu te vor trimite pe tărâmul viselor, ci pe cel al indigestiilor, scrie Adevărul.ro.

În ce priveşte lista alimentelor contraindicate atunci când ai probleme cu somnul, trebuie să ştii că burgerii şi cartofii prăjiţi nu au efect sedativ, ci din contră.

Alimentele de tip fast-food sunt bogate în grăsimi, care, pe lângă faptul că îngraşă, produc tulburări digestive care îţi pot întrerupe somnul liniştit cu drumuri repetate la toaletă.

Acelaşi lucru este valabil şi pentru preparatele culinare condimentate, care pot cauza arsuri la stomac şi te pot împiedica să ai o noapte odihnitoare.

De asemenea, evită să mănânci carne sau alte alimente bogate în proteine la ceas de seară pentru că acestea sunt greu de digerat şi stomacul nu-ţi va da pace toată noaptea.

Atenţie mare şi la băuturile care conţin cafeină, pe lângă binecunoscuta cafea. Ciocolata, cola, ceaiul şi chiar cafeaua fără cofeină băute cu şase ore înainte de culcare îţi pot crea o stare de agitaţie şi îţi îndepărtează somnul. Spre surprinderea multora, cafeină pot conţine şi medicamentele precum antiinflamatoarele, pastilele de slăbit, diureticele şi medicamentele contra răcelii.

Mai multe articole despre:
somn somn linistit