MENIU

Cum poţi să te REPROFILEZI în 6 luni şi să câştigi 1.000 euro pe lună

<p>Vezi noul nume al lui Mercador</p>

Una dintre cele mai bănoase meserii din secolul 21 este programarea IT. Ca să ajungi un programator bun, nu ai nevoie de mai mult de şase luni de zile, spun specialiştii.

Poţi să înveţi bazele programării singur, în mai puţin de o lună, indiferent de studiile pe care le ai, cu condiţia să fii pasionat, motivat şi ambiţios şi să investeşti suficient timp, însă pentru a deveni un programator de top sunt necesare cel puţin 6 luni de efort susţinut, sunt de părere unii specialişti din domeniu citaţi de ZF.ro.

 Salariul pentru un programator entry-level într-o companie de top porneşte de la 800-1.000 de euro, iar după 3-5 ani poate ajunge la un nivel de 2.000 de euro, spune Răzvan Rughiniş, profesor la Facultatea de Automatică şi Calculatoare.

Deşi nu poţi să înveţi programare de la A la Z singur, bazele limbajelor sunt accesibile oricui vrea să înveţe, susţine Rughiniş. El recomandă celor care vor să înveţe programare singuri să înceapă cu limbaje mai uşoare, precum Python, a cărui popularitate se datorează simplităţii şi conciziei codului. Alte limbaje recomandate începătorilor sunt Java sau C#, spune Brânduşa Fecioru, director de HR la TotalSoft.

Şi Cătălin Alexandru, lead programmer la Ubisoft, este de părere că este uşor să înveţi singur programare şi algoritmică, întrucât, spune el, toate informaţiile necesare pot fi găsite în cărţi şi tutoriale online.

Mai multe articole despre:
specialişti IT IT-işti