MENIU

Cum poți vedea datele pe care le are Instagram despre tine

Instagram este una dintre cele mai populare rețele sociale din lume, chiar alături de Facebook. Popularitatea înseamnă și un volum imens de informații strânse despre tine.

Dacă folosești des această rețea socială, e posibil să ți se pară mai simplă decât Facebook. Instagram găzduiește imagini și clipuri video postate de utilizatori, într-un format foarte simplu. Până și volumul de reacții pe care îl pot oferi utilizatorii la postări este limitat.

Dar realitatea este mai complicată decât pare. Orice utilizator Instagram are un istoric plin de informații despre propria persoană. Acele informații sunt folosite de Instagram pentru a-ți servi reclame sau pentru a-ți face tot felul de recomandări, mai mult sau mai puțin potrivite.

Majoritatea datelor pe care Instagram le-a strâns despre tine le găsești la adresa instagram.com/accounts/access_tool. Odată ce ajungi acolo, vei fi nevoit să te autentifici. Datele pe care le vei vedea s-ar putea să fie în engleză, începând cu data și ora la care ți-ai creat contul.

Mai mult, poți vedea cu precizie când ți-ai transformat profilul din privat în public (Account privacy changes), când ți-ai schimbat ultima oară parola (Password Changes) sau dacă ai folosit o altă adresă de email sau un alt număr de telefon odată cu contul tău de Instagram.

Datele mai interesante sunt însă ceva mai jos. Poți vedea toate dățile în care te-ai autentificat pe Instagram dacă intri la Logins și îți poți vedea tot istoricul căutărilor pe rețeaua socială la Search History. După ce ți-ai accesat istoricul, îl poți șterge folosind butonul Clear Search History.

Interesele pe care le-a dedus Instagram pentru a-ți personaliza reclamele le găsești la secțiunea Ads Interests, dincolo de butonul View All. Nu le poți schimba sau șterge, dar s-ar putea să îți explice de ce vezi anumite lucruri în fluxul de postări.

Sursă

Mai multe articole despre:
date informaţii instagram