MENIU

Cum poți transforma o singură orhidee într-o sută de ghivece de flori

<p>Cum să &icirc;ngrijeşti ORHIDEEA. Uite ce trebuie să faci ca să &icirc;nflorescă tot anul</p>

Dacă îți plac orhideele, însă renunți la ele pentru că nu știi cum să le îngrijești sau crezi că nu ai suficiente resurse financiare pentru a-ți decora interiorul cu aceste flori, venim să-ți descoperim o metodă perfectă de a trasforma o singură orhidee în o sută de bucăți.

Cum stimulezi creșterea rădăcinilor?

Dintr-o singură orhidee poți obține o sută de flori. Pentru asta vei avea nevoie de muşchi sphagnum. Mușchiul este uscat, de aceea e nevoie să fie muiat în apă. Din mușchiul înmuiat, cu ajutorul unui fir de ață formează două bile. Cu ajutorul aceleiași ațe, atent pentru a preveni deteriorarea plantei, leagă mușchiul de partea inferioară a germenului.

În continuare e nevoie să creezi efectul de seră. Pentru a obține acest lucru, înfășoară mușchiul într-o peliculă, pe care trebuie să o scoți zilnic pentru minim jumătate de oră, ca să nu apară mucegai. Când vei scoate pelicula, stropește mușchiul cu apă. După 10 zile vor apărea primele rădăcini. Poți răsădi doar când apar minim 3 rădăcini.

PROMOTIE IMPORTANTA LA eMAG! TOATE OFERTELE CU REDUCERI POT FI CONSULTATE AICI!

Înmulțirea plantei

Ia orhideea uscată și taie tulpina cu foarfeca, undeva 1 centimetru de la rădăcini și apoi se taie lungimea de 10-15 centimetri din butașe.

Pune butașii într-un vas mic, alungit și cu găuri în partea de jos. Presară un pic de nisip și distribuie mușchii rămași. Și este important ca înainte de plantare solul să fie umezit. Plantează butașii cu atenție la o distanță de 3 cm unul de altul. Acoperă-i cu o folie pentru a crea efectul de seră. După 3-4 luni de butași vor prinde rădăcini. Atunci vor putea fi plantate în ghiveciuri individuale, scrie ea.md.

De asemenea, va trebui să aerisești butași dimineața și seara, timp de 15 minute și să umezești solul.

Atunci când locul unde au fost tăiați muguri se va usca – după aproximativ 3-7 zile – va trebui să fertilizezi orhideele. Dar ca să nu arzi rădăcinile va trebui inițial să uzi planta. Apoi lasă giveciul într-un vas cu apă, unde a fost diluat de îngrășămintele.

Mai multe articole despre:
orhidee plante floare