MENIU

Cum ne îmbolnăvește bacteria E.coli

Despre cazurile de îmbolnăvire cu E.coli s-a vorbit mult în ultima vreme. Abordăm și noi subiectul, punctând esențialul despre ce ar trebui să știm despre această bacterie și cum putem preveni infecția pe care o cauzează.  

Bacteria Escherichia coli - prescurtată E.coli - este prezentă în intestinele oamenilor și a multor animale. Există peste 150 de specii ale acestei bacterii.

Cu toate că multe dintre ele sunt inofensive, altele produc o toxină care duce la apariția diareei severe, iar, în cazuri grave, și la afecțiuni hematologice, insuficiență renală, septicemie sau meningită.

Frecvent, contaminarea se produce ca urmare a consumului de carne insuficient preparată termic ori a lactatelor nepasteurizate, a folosirii acelorași ustensile pentru carne crudă și legume, a ingerării de apă sau alimente din sursă nesigură ori a fructelor și legumelor nespălate.    

Durerile abdominale severe, semnal de alarmă

Forma digestivă a infecției cu E.coli poate fi semnalată prin crampe abdominale puternice, greață, vărsături, diaree și febră. Dacă infecția se localizează la nivel urinar, persoana poate avea dureri în partea de jos a spatelui sau a pelvisului și senzația de arsură după urinare.

Citeşte mai multe despre acest subiect AICI

Mai multe articole despre:
Dureri abdominale bacteria e.coli