MENIU

Cum îți dai seama când copilul tău are OMICRON? Ce spune un medic de top

Copil la spital (arhivă)

Medicul pediatru Mihai Craiu avertizează că în cazul copiilor infectați cu COVID-19 simptomele nu sunt cele obișnuite bolilor respiratorii. Specialistul îi avertizează pe părinți să nu încerce ei sa facă diagnosticări, mai ales în cazul copiilor de vârste fragede, pentru că până și specialiștii au dificultăți. 

„La copiii foarte mici putem să ne păcălim. COVID, în epoca Omicron, poate să înceapă ca o gastroenterită acută. Cei mai mulți sugari de ieri au venit cu febră și vărsături, nu au venit ca boală respiratorie – sau nu în prim plan boală respiratorie”, a explicat medicul, potrivit Agerpres.

„Nu severitatea este problema, toate studiile recente confirmă faptul că există o disproporţie foarte mare între contagiozitatea extremă a Omicron şi severitatea relativ puţin importantă. Ceea ce cred că va fi mai greu pentru medicii pediatri o să vină peste o lună. Cifrele noastre sunt ca cele internaţionale, peste tot în lume între 0,5 şi 3% dintre copiii bolnavi ajung să fie spitalizaţi. Ponderea a crescut acum de când circulă Omicron, pentru că sunt mai mulţi copii diagnosticaţi”, a adăugat Mihai Craiu, medic la Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului.

 

Mai multe articole despre:
covid copii omicorn copii virus infectari