MENIU

Cum i-a făcut cadou Marian Vanghelie lui Mircea Geoană cele trei ceasuri de lux de zeci de mii de euro - Ce a dezvăluit fostul primar după condamnare

Marian Vanghelie a dezvăluit în ce împrejurări i-a făcut cadou trei ceasuri de lux lui Mircea Geoană, în perioada în care acesta a fost președintele PSD. Fostul edil al Sectorului 5 a făcut aceste declarații joi, după ce a fost condamnat la 11 ani și 8 luni de închisoare pentru mită. 

„Este greu in România să spui că ești prieten cu președintele partidului (Geoană la acel moment, președinte PSD - n.red.). Relaționam”, a afirmat Marian Vanghelie, adăugând că ceasurile de lux pe care i le-a făcut cadou au fost cu diverse ocazii: „Au fost niște evenimente de ziua dlui Geoană, două, și al treilea, cred că la ziua soției dlui Geoană”.

„Când te duci la un politician... Mie mi-a plăcut să învăț în viață, de la a mă îmbrăca până la tot. Totul învățăm (…) în etape. Când te duci la ziua cuiva, nu știți ce vă pune omul într-o punguliță cu cartea de vizită. Poți să pui o simplă cravată, de 100 de euro, de 300 de euro sau poți să pui un ceas de 10.000 de euro, de 30.000 de euro, de 50.000 de euro, cum crezi tu, cum vrei tu și cum poți tu”, a relatat Vanghelie, joi seară, la un post TV.

Tribunalul București a decis joi, 13 mai, ca fostul edil PSD de la Sectorul 5, Marian Vanghelie, să restituie comunității peste 15 milioane de euro, reprezentând daune materiale. Acesta a fost condamnat la 11 ani și 8 luni pentru corupție. Decizia nu este definitivă.

Potrivit deciziei Tribunalului București, a fost ridicat și sechestrul impus în 2015 și i-au fost înapoiate lui Mircea Geoană ceasurile date de Vanghelie. Geoană a fost citat pe 27 mai 2015 la DNA în dosarul mitei lui Marian Vanghelie, pentru a fi anunțat că i s-a pus sechestru pe trei ceasuri primite cadou de la acesta, pentru că ar fi fost luate din mită.

Mircea Geoană a spus în octombrie 2015, la un post TV, că nu a purtat niciodată aceste și că a aflat cu surprindere că fiecare valora peste 34.000 de dolari. Tot atunci, Geoană preciza că Vanghelie nu i-a cerut nimic în schimb.

Potrivit DNA, Mircea Geoană a primit cadou trei ceasuri de lux de la Marian Vanghelie, în perioada 2008-2009, cu ocazia unor zile de naștere sau onomastice: două ceasuri Vacheron Constantin și unul Glashutte, model Panomatic Crono, care costă, fiecare, în jur de 40.000 de dolari.

Citește și Marian Vanghellie NEAGĂ acuzațiile pentru care a fost condamnat la 11 ani și 8 luni cu executare - Ce spune despre ȘPAGA de 30 de milioane

Citește și Marian Vanghelie a jurat pe Biblie că nu a luat niciun ban: Dumnezeu să-l plătească pe domnul Coldea cu ce merită