MENIU

Cum îți dai seama că ai probleme cu glanda tiroidă

Orice ai face nu poți să dormi noaptea, îți cade părul, ai probleme menstruale în fiecare lună, inima îți bate rapid și slăbești sau te îngrași deși tu ai o alimentație corectă și acest lucru nu ar trebui să se întâmple? Aceste semne pot indica probleme la glanda tiroidă, iar acest lucru necesită de urgență o vizită la medicul endocrinolog.

Slăbești sau te îngrași fără motiv

Dacă în ultima vreme ți s-a întâmplat să slăbești foarte mult, deși tu ai o alimentație echilibrată, este posibil ca glanda tiroidă să producă în exces hormoni, iar efectul să fie cel menționat. Se poate să te și îngrași "peste noapte", chiar dacă nu mănânci prăjeli, făinoase și dulciuri și nici nu bei alcool și sucuri garbogazoase.

Ba din contră, alimentația ta se bazează pe consumul de fructe și legume. Asta înseamnă că este posibil să ai un nivel scăzut al hotmonilor tiroidieni. În ambele cazuri, se impune o vizită la endocrinolog, tratamentul oferit de acesta vă va ajuta să stopați aceste procese care vă dau bătăi de cap.

Sentimentul de oboseală nu încetează

Permanent te simți obosit și orice ai face acest lucru nu se schimbă. Și acest lucru persistă chiar dacă dormi opt ore pe noapte, ai renunțat la tot ce te-ar fi putut face să te simți doborât. Și acesta este unul dintre semnele care îți arată că ai probleme cu glanda și că trebuie să faci rapid ceva. E clar că glandele suprarenale nu mai funcționează în parametrii normali și de aici și aceste probleme. Nu te panica, un tratament adecvat te va scăpa de această oboseală cronică.

Află ce alte simptome indică probleme cu tiroida AICI

Mai multe articole despre:
sănătate medici probleme glanda tiroidă