MENIU

Cum îți dai seama că ai ficatul "obosit". Ce să faci pentru a-i reda energia rapid

Cum știi că ai ficatul obosit?

Alimentele grase, picante, bauturile alcoolice si sucurile pe care le consumam de sarbatori afecteaza cel mai tare ficatul, care are rolul de a filtra toxinele din sange.

Care sunt simptomele unui ficat obosit

Cel mai des intalnit simptom este senzatia de oboseala persistenta, care nu dispare nici cand te odihnesti suficient. Mai poti avea dureri abdominale sau icter (pielea galbena). Daca ai varsaturi, greta, lipsa poftei de mancare sau febra, acestea sunt semnele unei boli hepatice mai grave, de exemplu o hepatita virala.

Cum se manifesta dischinezia biliara

Vezica biliara (fierea) este si afectata de mesele copioase. Daca a fost suprasolicitata, impreuna cu ficatul, este posibil sa ai si acum senzatie de greata si crampe la aproximativ 40 de minute dupa ce consumi grasimi.

Cum te tratezi

Ai nevoie in primul rand de o alimentatie echilibrata, fara excese, care sa excluda grasimile si produsele foarte procesate, pline de E-uri. Iata ce poti face pentru a-l detoxifia si a-i reda energia:

Bea mai multa apa

Poate ca suna banal, dar trebuie sa stii ca apa consumata in cantitati optime (cel putin 8-10 pahare pe zi) contibuie din plin la curatarea ficatului de grasimi si toxine. Si mai bine ar fi daca ti-ai aminti in fiecare zi sa storci zeama de lamaie in paharul cu apa. Sucul de lamaie are un efect detoxifiant si contribuie la producerea bilei. La randul ei, bila rupe lantul trigliceridelor la nivelul intestinului subtire in timpul digestiei.

Citește mai multe pe Unica.ro.