MENIU

Cum copiază Apple de la Facebook și Google și bagă o funcție nouă pe telefoane

Noul iPhone va fi lansat în toamnă și el va avea deja iOS 13, cel mai nou sistem de operare de la Apple. Același sistem de operare vine cu o surpriză când vine vorba de intimitatea ta online. E o idee pe care compania a preluat-o de la Facebook, Google și alte câteva. Susține însă că a implementat-o mai bine. 

În prezent, te poți autentifica pe anumite site-uri doar cu Facebook, Twitter sau Google. N-ai nevoie de cont separat. Așa ceva vrea și Apple și asta va face pe iOS 13. Sistemul de operare va fi lansat odată cu viitorul iPhone, în toamnă. Până atunci, a ajuns la cei care vor să-l testeze. 

Ce o să poți face pe viitorul telefon Apple din toamnă 

Cu iOS 13 o să vezi opțiunea „Sign in with Apple”. Diferența e că autentificarea se face cu Face ID, sistem ce ar trebui să fie foarte sigur. Asta fără ca utilizatorul să mai dea date cu caracter personal.

Totodată, dacă există aplicații care au nevoie și de nume și de adresa ta de mail poți apela la o adresă de mail generată aleatoriu de Apple. Astfel, adresa ta de mail nu mai trebuie să ajungă la aplicații în care nu ai încredere sau la aplicații pe care le folosești doar două zile după care le ștergi.

„Nu atacăm pe nimeni cu această mișcare. Noi ne concentrăm asupra utilizatorului, iar acesta dorește abilitatea de a trece pe la mai multe proprietăți web fără a fi supravegheat. Eu cred că este o cerere foarte rezonabilă", a spus Tim Cook într-un interviu despre noile opțiune. El mai spune că oamenii încep să fie mai conștienți de importanța securității și a confidențialității datelor în mediul online.

De ce ar vrea terții să implementeze un astfel de sistem de autentificare, din moment ce pierd informații prețioase despre utilizatori? Pentru că nu ar avea de ales. Reprezentanții Apple au spus că această opțiune ar fi „necesară" pentru aplicațiile care suportă astfel de metode de autentificare.

Sursa

Mai multe articole despre:
Apple iphone smartphone ios 13