MENIU

Luptătorii de sumo au dat bătăi de cap unei companii aeriene. Japan Airlines a trebuit să ceară un avion suplimentar ca să-i transporte

Cum au dat luptătorii de sumo bătăi de cap unei companii aeriene. Foto: Profimedia

Cea mai mare companie aeriană din Japonia, Japan Airlines, s-a trezit într-o situație delicată atunci când a realizat că două dintre avioanele sale urmau să depășească greutatea maximă admisă. Din acest motiv, compania a fost nevoită să ia decizia neplăcută de a efectua un zbor suplimentar pentru a transporta pasagerii și bagajele care ar fi depășit limitele de greutate.

O situație neobișnuită a frământat compania Japan Airlines, cea mai importantă companie aeriană din Japonia, atunci când s-a trezit cu două avioane care erau pe cale să depășească limita maximă de greutate admisă. Dar nu excesul de bagaje a fost de vină pentru această situație, ci lista de pasageri, care a inclus unii dintre cei mai grei bărbați din țară, adică luptătorii de sumo.

Situația a degenerat în momentul în care compania a realizat că cele două zboruri urmau să aibă luptători de sumo la bord, iar cu greutatea lor – estimată la 120 de kg în medie, mult peste media obișnuită de 70 de kg – s-a ajuns lejer la depășirea limitei maxime de greutate permisă. Îngrijorarea a crescut și mai mult atunci când s-a constatat că, din cauza restricțiilor de greutate, cele două aeronave nu puteau transporta suficient combustibil pentru călătorie.

Fiica și ginerele lui Petre Daea nu se înțeleg în declarațiile de avere

Luptătorii de sumo urmau să zboare cu Boeing 737-800 din aeroportul Haneda din Tokyo și aeroportul Itami din Osaka la Amami Oshima, o insulă din sudul îndepărtat, unde urmau să participle la un concurs sportiv, potrivit ziarului Yomiuri Shimbun, scrie The Guardian.

„Este extrem de neobișnuit pentru noi să operam zboruri speciale din cauza restricțiilor de greutate pe această aeronavă”, a declarat un purtător de cuvânt al JAL pentru ziarul regional Nippon Shimbun.

Compania aeriană nu a putut înlocui una dintre aeronave cu o alta mai mare și a apelat la un zbor suplimentar pentru 27 de luptători, iar 14 dintre ei au fost nevoiți să se deplaseze de la Osaka până la Tokyo pentru a se putea îmbarca.

Nu este prima dată când situațiile complicate legate transportul luptătorilor de sumo devin subiect de știri. În 2014, o fotografie cu luptători înghesuiți într-un avion mic a devenit virală. Luptătorii sumo sunt vestiți pentru greutatea lor, pentru care consumă o dietă specială. Cel mai greu luptător de sumo, pe numele său Ōrora, s-a pensionat în 2018. Acesta cântărea 292,6 kg la apogeul carierei sale.

Trucul uimitor prin care poți să desfaci o conservă fără cuţit sau alte unelte

 

Mai multe articole despre:
sumo luptatori sumo companie aeriana japan airlines