MENIU

Cum au căzut Andreea Marin și Andreea Esca victime escrocilor online. „Citiți, dați mai departe să afle cât mai mulți oameni și luați aminte!”

Andreea Marin și Andreea Esca au căzut victime escrocilor online. Foto: Facebook/Andreea Marin

Andreea Marin și Andreea Esca au devenit, din nou, victimele unei escrocherii online. De această dată, escrocii au promovat niște produse cosmetice, pretinzând că cele două prezentatoare TV le utilizează și le recomandă cu încredere. 

Cu toate că Andreea Marin și Andreea Esca sunt cunoscute pentru integritatea lor și pentru susținerea calității și transparenței în industrie, această escrocherie le-a afectat imaginea.

O anchetă jurnalistică a mers pe firul a două reclame care apar in mediul online, prin care cele două îndrăgite prezentatoare TV recomandă cu încredere o anumită cremă. Sub pretextul de a fi clienți obișnuiți, reporterii au purtat discuții telefonice cu reprezentanții produselor respective. Aceștia au spus fără menajamente că mai multe personalități din România, inclusiv Andreea Marin și Andreea Esca, fac reclamă la aceste creme. Cu toate acestea, în urma investigațiilor, au descoperit că totul este o păcăleală, iar cele două prezentatoare TV nu au recomandat sau folosit cu adevărat aceste produse.

Blue Monday 2024. De ce este 15 ianuarie considerată cea mai tristă zi din an?

Reclamele cu Andreea Esca, prezentatoarea știrilor PRO TV, care vorbesc despre crema Derma Pro, au devenit omniprezente pe internet. O reclamă în care vocea prezentatoarei era reprodusă cu ajutorul inteligenței artificiale a atras atenția multor utilizatori. De asemenea, au fost observate link-uri care redirecționau către un site care, în mod surprinzător, este un site croat dedicat rețetelor culinare. Pe această pagină web, a fost prezentat un articol despre o femeie de 47 de ani și metodele ei pentru a rămâne tânără.  

Jurnalistii de la actualitate.net au sunat la telefonul afișat pe site și au pretins că sunt interesați de produsul respectiv „promovat” de Andreea Esca. Printre întrebări s-a numărat și dacăî vedeta TV și-a dat acordul: „Bineînțeles că avem acordul Andreei Esca pentru promovarea produsului. Este promovată de mai multe vedete. Doriți crema sau nu?”, a venit prompt răsunsul reprezenanților.

Ce spune șeful Poliției Române despre luptătorul SAS care a scos arma la protestul transportatorilor de la Constanța

Contactată de jurnaliști, Andreea Esca a declarat că singurele promovări pe care le face sunt intermediate prin conturile sale oficiale.

„În fiecare zi mă sună câte un prieten să-mi semnaleze aceste escrocherii. Nu este nimic adevărat, bineînțeles, dar nu știu cum putem opri toate nemerniciile acestor oameni care profită fără nicio jenă de imaginea noastră și buna credință a cititorilor. Trist, foarte trist.

Eu am mai spus, și repet: câtă vreme nu sunt informații apărute pe site-urile PRO TV, AlistMagazine sau conturile mele reale de socializare, nu sunt adevărate! Dar e din ce în ce mai greu să știi și dacă e vorba de un interviu real, deci… suntem într-un mare haos provocat de partea negativă a lumii virtuale”, a declarat Andreea Esca.

5 gânduri rele care îți vor distruge căsnicia - Motive pentru care partenerii devin distanți

Același text promoțional este folosit pentru a promova mai multe creme cu denumiri diferite. Spre exemplu, crema Interskin este promovată ca fiind recomandată atât de Andreea Marin, cât și de Andreea Esca. Aceleiași creme i se face reclamă printr-un articol cu titlul: „Am crezut că o mamă în vârstă de 47 de ani era iubita fiului acesteia. Ea ne-a dezvăluit secretul tinereții sale”. 

La fel ca și în cazul Andreei Esca, jurnaliștii au contactat-o pe Andreea Marin în ceea ce privește modul în care este folosită imaginea sa în vânzarea produselor cosmetice. Vedeta de televiziune a declarat că nu promovează această cremă.

„Nu am promovat și nici nu voi promova niciodată acest produs. Și foarte bine faceți ca anchetați acest caz, sunt multe firme-fantomă care profită de oameni și le vând toate prostiile. Dacă nu vedeți pe conturile mele oficiale de fb și /sau Instagram, cele cu bifa de oficial, înseamnă ca nu e adevărat. Eu am mai postat și scris despre acest tip de mincinoși.”, a declarat Andreea Marin jurnaliștilor.

Care sunt statele est europene, membre UE, care cer reintroducerea taxelor pentru cerealele ucrainene

Mai mult, zâna surprizelor a postat cazul pe pagina sa de socializare, pentru a avertiza posibilelle doritoare să nu cadă în capcana escrocilor.

„Mulțumiri colegilor mei din presă pentru această investigație. Dacă nu vă doriți să fiți păcăliți de cei care vând orice folosindu-se în mod ilegal de nume cunoscute, citiți, dați mai departe să afle cât mai mulți oameni și luați aminte!”, a scris Andreea Marin pe pagina sa de Facebook.

Protest în fața Ministerului Agriculturii: fermierii au ajuns în centrul Capitalei - Instigatori infiltrați printre manifestanți