MENIU

Cum arată primul automobil de serie din lume

<p>Oldsmobile Curved Dash Runabout<br /><br /></p>
<p>Oldsmobile Curved Dash Runabout<br /><br /></p>
<p>Oldsmobile Curved Dash Runabout<br /><br /></p>

Cei mai mulţi dintre noi asociază primul automobil produs în serie mare cu Ford Model T. Însă primul producător de automobile de serie este Oldsmobile. O privire în istoria învolburată a începuturilor industriei auto, scrie automarket.ro.

Când ne gândim la începuturile automobilului, ne vin în minte nume precum Henry Ford sau Karl Benz. Iar atunci când vine vorba de primul automobil fabricat în serie mare, toată lumea se gândeşte automat la Ford Model T. Maşina lui Henry Ford a pus America pe roţi şi este primul automobil produs pe o bandă de asamblare rulantă. Dar Model T a intrat în producţie abia în 1908.

Cine şi-l mai aduce aminte pe Ransom Eli Olds? În America deja existau numeroase mărci în primul deceniu al secolului trecut, iar prima care a fabricat un automobil în serie mare a fost marca înfinţată de Olds. Maşinile sale purtau numele Oldsmobile, o denumire care a rămas timp de peste 100 de ani în istoria americană a automobilului. Trecută în familia General Motors, marca a fost închisă în 2004, când GM şi-a restructurat complet businessul.

Mai multe articole despre:
auto primul oldsmobil automobil de serie