MENIU

Cum arată cel mai bogat sat din China. Ești milionar, dar dacă pleci de aici rămâi sărac lipit

<p>Satul din China</p>
<p>Satul din China</p>
<p>Satul din China</p>
<p>Satul din China</p>
<p>Satul din China</p>
<p>Satul din China</p>
<p>Satul din China</p>

Cum arată cel mai bogat sat din China nu arată deloc ca un sat, ci mai degrabă rivalizează cu marile metropole din alte țări.

Cel mai bogat sat din lume a fost fondat de Wu Renabo, fost secretar al comitetului Partidului Comunist din Huaxi Village, conform Businessinsider.com.

În trecut, satul a fost o comunitate agricolă săracă, dar în prezent este considerat un conglomerat de miliarde de dolari în pieţele de oţel şi de transport maritim.

Are 240 de acri cu 2000 de locuitori care beneficiază de: sistem de învăţământ gratuit, sistem medical gratuit, case şi maşini de lux, iar fiecare are cel puţin 250.000 de dolari în conturile bancare, dar li se interzice să vorbească cu presa.

În anul 2011, satul a sărbătorit aniversarea a 50 de ani de când au construit un zgârie-nori de 328 de metri. Toţi oamenii lucrează 7 zile pe săptămână iar dacă te decizi să pleci, pierzi totul.

”Chiar dacă sătenii devin bogaţi, nu îşi pot lua proprietăţile personale atunci când părăsesc satul, deci nu e clar dacă bunurile aparţin sătenilor”, a declarat Yuan Yulai de la compania Zheijang Zhixing, potrivit Capital.

Mai multe articole despre:
China sate sat China