MENIU

Cum afli dacă ouăle au expirat

Ouale sunt printre cele mai consumate alimente, stiut fiind faptul ca au o multime de beneficii, printre care si prevenirea starilor de depresie. Totusi, in cazul in care nu sunt depozitate corespunzator sau atunci cand termenul de valabilitate este depasit, ouale pot deveni purtatoare ale unor microorganisme cu potential patogen, asa cum este Salmonella. Daca vrei sa le consumi in siguranta, iti propunem sa le supui unor teste care iti vor confirma ca totul este regula.

Iata ce trebuie sa faci pentru a vedea daca termenul de valabilitate al oualor nu a fost depasit, in ciuda datei inscriptionate pe coaja!

Paza buna trece primejdia rea

Pentru a vedea daca ouale pe care urmeaza sa le consumi sunt inca bune, ai trei metode la dispozitie. In cele ce urmeaza, ti le vom prezenta si tie!

1. Metoda scufundarii

Pentru aceasta, trebuie sa umpli un bol cu apa rece si sa scufunzi oul in lichid. In functie de ceea ce observi, rezultatele pot fi interpretate astfel:

1. Un ou proaspat se va scufunda complet in apa si va sta pe fundul vasului, pe o parte.

2. Ouale care au o saptamana vechime se vor scufunda, dar vor sta pe fundul vasului intr-o pozitie usor inclinata.

3. Daca oul sta cu varful aproape de suprafata apei si se clatina usor, inseamna ca are o vechime de aproximativ trei saptamani.

4. Ouale care nu se sufunda deloc, ci mai degraba raman la suprafata, nu trebuie consumate deloc, pentru ca iti pot pune sanatatea in pericol.


Vezi mai multe pe Divahair.ro.