MENIU

Cum a murit, de fapt, Houdini, magicianul care a fost ucis de propriul său truc de succes

Cum a murit, de fapt, Houdini, magicianul care a fost ucis de propriul său truc de succes

La trei ani după moartea prestidigi­ta­t­orului francez Robert-Houdin, s-a născut Harry Houdini, confundat de multe ori cu predecesorul său.

În realitate, Harry Houdini este doar un pseudonim, adoptat în onoarea celebrului maestru în ale magiei de către Ehrich Weiss (Erich Wiesz), născut în 1874 într-o familie de evrei budapestani şi emigrat în America. Şi pasiunea acestuia pentru arta magiei friza patologicul, specialitatea lui fiind evadările din lăzi, cufere, cămăşi de forţă şi celule de închisoare, ferecat fiind în lanţuri şi cătuşe. 

La 31 octombrie 1926 a murit iluzionistul Harry Houdini (n. 24 martie 1874).

Celebrul Harry Houdini, maestrul suprem al evadărilor incredibile, a murit de fapt din cauza unui pumn primit în abdomen. În anul 1926, pe când făcea o demonstraţie publică, Houdini a cerut unui boxer amator să-l lovească în abdomen cu toată puterea. Lovitura a provocat o ruptură de apendice în urma căreia Houdini a decedat câteva zile mai târziu. Acest număr de putere fizică prin care primea nenumărate lovituri în piept şi stomac fără să se aleagă vreo rană a fost executat de Harry de multe ori.

Sursa: descopera.ro

Mai multe articole despre:
magician Houdini Harry Houdini