MENIU

Cum A MINȚIT premierul României în CV-ul oficial - Florin Cîțu, cu diplomă de studii „pe împrumut”

Cum A MINȚIT premierul României în CV-ul oficial - Florin Cîțu, cu diplomă de studii „pe împrumut”

Se strânge lațul în jurul premieruluil. Noi detalii ies la iveală din perioada studentiei in sua. Florin Cîțu a mințit în CV-ul lui publicat pe site-ul guvernului. După ce a evitat să răspundă la întrebări despre trecutul lui din Statele Unite, Cîțu a recunoscut după 20 de ani, că masterul l-a terminat trei ani mai târziu decât și l-a trecut în CV. Subiectul a fost comentat și în emisiunea 100% moderată de Laurențiu Botin, iar specialiștii spun că Florin Cîțu ar putea ascunde lucruri și mai grave de atât. În urma inadvertențelor din CV-ul oficial, Cabinetul premierului a trimis presei, miercuri seară, câteva clarificări.

Din CV-ul lui Florin Cîțu reiese faptul că a absolvit Grinnell College, un colegiu privat din statul Iowa în 1996. Cîțu a studiat masterul, iar diploma și-a luat-o înainte de a începe doctoratul, adică în 1999, la Universitatea din Iowa. Ulterior, până în 2002, a făcut studii de doctorat, relatează Realitatea PLUS.
Potrivit jurnaliștilor de la Libertatea, care au primit răspunsuri chiar de la reprezentanții colegiului din SUA, Cîțu a fost înscris la cursuri din august 1997 și până în mai 2002, atunci când și-a luat masterul - Master of Science în Economie, pe 11 mai 2002. Astfel că, datele cu privire la anul absolvirii masterului în SUA, din dosarul școlii americane - Universitatea Iowa, se bat cap în cap cu cele din CV-ul oficial al premierului Cîțu de la Guvern.

Jurnalistul Mihai Belu a declarat, miercuri seară, în emisiunea „100%”, că „avem un premier care de la inceput pana la sfarsit a mintit cu tot ce s-a intamplat in SUA, el a mintit si referitor la bautura. Acum si la studii”.

Dezvăluire-bombă: Florin Cîțu ar fi fost condamnat la 2 zile de închisoare în Statele Unite, după ce a fost prins băut la volan - Prima reacție a premierului

La rândul său, avocatul Constantin Durgheu a declarat, în aceeași emisiune, că premierul „nu-și amintește dacă a fost condamnat penal sau nu, cătușe sau nu, dacă a plătit avocatul si daca a restituit creditul, deci n-ai cum...”.

Florin Cîțu are încă un DOSAR. A fugit din SUA și „a uitat” să plătească un credit de aproape 7.000 de dolari

„El a stat in SUA 10 ani la facultate, si din acest motiv a simtit nevoia ca ultimii 3 ani să și-i justifice ca stând la doctorat. Nu a stat la un doctorat, a stat la un masterat prelungit de la 2 la 5 ani, nu mai stie nimeni ce a facut acolo. De ce minte acum? Pentru că el CV-urile si le completează acum.. Că ce a făcut el când era tânăr, că s-a îmbătat... Că l-a întrebat: Domnule, consumați droguri? Și el a spus: Afară plouă...”, a comentat analistul politic Gelu Vișan.

Cronologia procesului lui Florin Cîțu în Statele Unite - Inițial a pledat nevinovat și ulterior și-a recunoscut fapta

Într-un final, Florin Cîțu a recunoscut pentru Libertatea că a mințit cu privire la anul absolvirii masterului în SUA, relatează Realitatea PLUS.

Scandalul vine pe fondul incidentului din Statele Unite unde Florin Cîțu a fost condamnat la minimum două zile de închisoare pentru conducerea mașinii sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise. 

După informațiile apărute în mass-media, Guvernul a făcut precizări referitoare la sistemul universitar din SUA, subliniind că premierul a fost de bună-credinţă atunci când şi-a redactat CV-ul, nedorind niciun moment să inducă în eroare opinia publică cu privire la studiile sale.

Guvernul, RĂSPUNS după nepotrivirile din CV-ul premierului - În ce an a terminat Florin Cîțu masterul în SUA

CV-ul oficial al premierului Florin Cîțu, postat pe site-ul Guvernului României