MENIU

Cum a furat un român din Anglia acoperișuri de biserici în valoare de 100.000 lire

<p>A furat acoperisurile</p>
<p>A furat acoperisurile</p>

Un român din UK riscă deportarea după ce a fost prins la furat de...acoperișuri.

Iar ne-am făcut de râs peste hotare. Autorităţile britanice au reuşit să prindă un hoţ de fier vechi care a dat mai multe spargeri în zona Norfolk. Hoţul a fost identificat în persoana lui Remus Tudorache, un român de 27 de ani.

Bărbatul a fost condamnat la cinci ani de închisoare după ce a furat acoperişurile mai multor biserici din Marea Britanie, inclusiv al unei biserici care datează din secolul al XIII-lea, scrie The Telegraph.

Este vorba despre Biserica St. Mary din Baconsthrope (Norfolk), pe care românul a jefuit-o de două ori în 2015. Valoarea prejudiciului adus de bărbat este de peste 100.000 de lire sterline. Asta după ce locuitorii s-au chinuit timp de doi ani să strângă 120.000 de lire sterline pentru a o restaura.

Acum, biserica riscă să fie închisă din cauza daunelor produse de bărbat. Potrivit click.ro, avocatul românului a declarat că Tudorache a crezut că asigurarea va acoperi costurile înlocuirii acoperişurilor bisericii şi că acesta nu a realizat impactul emoţional teribil pe care l-a provocat.

Mai multe articole despre:
acoperişuri acoperiş biserici