MENIU

Culisele Statului Paralel: Val de ironii pe pagina de Facebook a lui Klaus Iohannis

Klaus Iohannis la ski

După ce numeroși formatori de opinie de primă mână, care i-au fost alături, s-au dezis public de Klaus Iohannis, șeful statului a devenit și ținta ironiilor și criticilor românilor de rând, la fiecare postare pe rețelele de socializare. Un exemplu, prezentat în cadrul emisiunii Culisele Statului Paralel, este avalanșa de reacții negative la un mesaj al lui Klaus Iohannis legat de "reforma sistemului judiciar".

"Le-am transmis membrilor CSM că așteptările românilor de a avea o justiție modernă, independentă și funcțională rămân la fel de actuale și legitime. Pandemia și schimbările din mediul politic au frânat reformele demarate în anii trecuți, însă acestea nu mai pot întârzia. (....) Îmi doresc ca reforma sistemului judiciar să fie mai puțin politizată, pentru ca accentul să fie pus pe substanța propunerilor, și nu pe câștigul de imagine," a scris președintele pe Facebook, iar discursul a stârnit furia multora dintre urmăritorii săi.

"Românii au așteptări, domnule președinte! Dar dvs ați avut grijă să le fie călcate în picioare aceste așteptări, în numele democrației, cuvânt (...) pe care l-ați golit de conținut," a scris unul dintre comentatori.

"Năstase reabilitat după doar 8 luni de pușcărie (din 4 ani și 6 luni cât ar fi trebuit să facă), Tăriceanu achitat, generalul ăla de a furat 180.000 de euro a primit 2 ani cu suspendare și astea sunt doar știrile de azi. Fiat justiția," a scris un alt cititor.

Mulți dintre cei care au comentat au fost mai vehemenți, cerându-și votul înapoi sau reproșându-i președintelui că le-a înșelat așteptările.

"Hai lasă vrăjeală că știm că se ocupă cineva de contul tau de Facebook tu habar nu ai ce se întâmplă pe lumea asta," a fost un alt comentariu.