MENIU

Culisele statului paralel | Discursul lui Iohannis arată că Florin Cîțu ”este pe marginea prăpastiei” - Analiza jurnaliștilor

Anca Alexandrescu, realizatoare ”Culisele statului paralel”

Discursul de miercuri al președintelui Klaus Iohannis a fost apreciat și comentat, miercuri, de invitații Ancăi Alexandrescu, în emisiunea ”Culisele statului paralel”. 

Dorin Iacob s-a declarat plăcut surprins de faptul că Iohannis ”a revenit în haina de președinte”.

”Pur și simplu sunt surprins plăcut de președintele Iohannis. Discursul a fost pe mai multe paliere. A început cu Parlamentul și cu toate partidele. Astăzi a avut mesaje de președinte al României. A revenit în haina de președinte, cu un discurs echilibrat, nu a mai avut nuanțe”, a spus consultantul politic.

O opinie pozitivă a avut și jurnalista Ada Meseșan, care a subliniat că șeful statului a criticat aroganța miniștrilor, inclusiv a premierului.
”Spre surprinderea tuturor, accentul a fost referitor la guvernare și la lupta din interiorul PNL, spunând chiar că e nevoie de empatie.
În traducerea noastră, ar însemna ”tăiați odată aroganța care vă caracterizează pe toți!”
Președintele, când a folosit cuvântul empatie, a știut ce spune: toți miniștrii, inclusiv premierul, s-au pronunțat pe aspectul privind prețurile explozive de la curent și gaze și efectele teribile - scăderea puterii de cumpărare și a nivelului de trai - cu un mesaj arogant. 
Referitor la poziționarea oportunistă a USR-PLUS, președintele îi acuză că au profitat, pentru că au avut de ce. 
Iohannis a intervenit astăzi ca un tătuc, i-a aliniat. Vom vedea care vor fi efectele”, a spus jurnalista. 

Jurnalistul de investigații Mihai Belu consideră că discursul președintelui arată că ”Florin Cîțu este pe marginea prăpastiei”. ”Ultimul lucru pe care l-a înghițit Iohannis a fost numirea lui Dan Vîlceanu la Ministerul Finanțelor”, a declarat jurnalistul. 

Miercuri, președintele Klaus Iohannis a făcut un apel către politicieni. ”Oamenii s-au săturat de discursuri sterile, vor să vadă mai puțin scandal, nu îi interesează cine țipă mai tare”, le-a transmis șeful statului. Declarația lui Iohannis poate fi citită AICI.