MENIU

Culisele statului paralel | Cine face presiuni interne și externe pentru ca Cioloș să devină premier - De ce trebuie să se teamă Iohannis

Presiunile din România și din străinătate pentru ca Dacian Cioloș să devină premier au fost dezvăluite marți seara, în emisiunea „Culisele statului paralel”, cu Anca Alexandrescu. A fost analizat și principalul motiv de îngrijorare al președintelui Klaus Iohannis dacă Cioloș va ajunge să fie susținut ca premier.

Cine face presiuni, din țară și din afară, pentru ca Cioloș să devină premier

Jurnalistul Liviu Alexa a punctat cine „face jocurile” pentru ca Dacian Cioloș să ajungă premier, marți seară, la „Culisele statului paralel”.

„Deși este născut în Sălaj, e considerat clujean, pentu că și-a definitivat studiile acolo. Așa și Virgil Ardelean este considerat clujean, chiar dacă este născut în același județ și este unchiul lui Dacian Cioloș.

Dacian Cioloș a avut acest branding, această diplomație, putere să se insereze foarte bine în structurile de putere din Cluj. El este agreat de grupul de la Cluj, de grupul extins de la Cluj, de oamenii de afaceri din Cluj, cărora le-a căutat susținerea în primul mandat de premier, și pe care a și obținut-o”, a declarat Liviu Alexa, marți seară, la „Culisele statului paralel”.

Anca Alexandrescu a amintit și de faptul că Dacian Cioloș „a reușit să pătrundă acolo unde au eșuat Boc și Vasile Dâncu”.

„Dacian Cioloș a reușit să intre în structura oamenilor de afaceri din Cluj, foarte puternici, mai mult decât se vede de la București. (...) De la Ovidiu Turcu până la fondatorii din grupul Vocea Transilvaniei , până la susținători din IT, firmele de call-center, de service, toate astea, patronii lor, multimilionari, sunt oameni care l-au susținut și il susțin pe Dacian Cioloș. Mentalitatea este <<hai, să ajutăm un clujean să devină premier din nou, nu conteaza numele său>>. (...)

Și-a dezvoltat și o relație foarte bună cu Emil Boc. Acum patru săptămâni în toată nebunia cu Cîțu a existat o vizită, într-o zi de sâmbătă, a lui Dacian Cioloș la primărie, a avut un tete-a-tete cu Emil Boc de aproape o oră și jumătate și au discutat lucruri. Presa națională nu a băgat în seamă această întâlnire. (...)

Cioloș are acest  "je ne sais quoi", nu performează, este un ministru execrabil, un prim-ministru execrabil, nu ajută agricultura, este un comisar european numit, pe structură... ”, a explicat Liviu Alexa.

„Pe mine mă deranjeaza seria de minciuni proferate de Dacian Cioloș, care a mințit și-n privința MISA, și-n privința Doina Cornea, și-n privința incipienței sale politice. El a avut  functie i nstructura de conducere de la Tineret a Vetrei românești. De ce vrei să ascunzi că ai fost în MISA? (...) 
Cum poți să negi, să spui că jurnaliștii mint despre Vatra românească, când se scot catastifele?! De la organizație extremistă... Cum poți să spui că nu ai fost în MISA, că nu ai nicio treabă cu Doina Cornea, și noi să scoatem după documente. Dezvaluirea a fost facuta de Gazeta de Cluj
Omul acesta a fost militar în T.R. la Securitate. Si Emil Boc, în Ialomița. Ciolos face la Securitate în Cluj. Cine l-a ajutat? Tot Virgil Ardelean...”, a adăugat jurnalistul Liviu Alexa.

Citește și: ”Cum a JONGLAT Dacian Cioloș prin politica românească, dezvăluiri la Culisele statului paralel”

Anca Alexandrescu a declarat că „sunt eforturi, și interne, și externe, care-l ajută să devină prim-ministru”.

„Ceva are omul ăsta. Are un noroc, o magie speciala, nu stiu ce se intampla dar se pare ca se depun eforturi mari interne ir interne si externe sa devină premier. (...)

Jurnalistul Liviu Alexa a afirmat că „pe plan extern, noi suntem niște gâște, care trebuie să livrăm ce a pierdut Franța pri ncontractul cu Australia. Probabil vom fi achiziționarul unor corvete... Pe plan intern există aceste presiuni ale politicienilor, serviciilor, există un climat care se creează pentru Dacian Cioloș”.

Virgil Ardelean, principala problemă pentru Klaus Iohannis dacă Cioloș devine premier

Jurnalistul a mai amintit că devenirea lui Dacian Cioloș premier ar trebui să îl „îngrijoreze pe președintele Klaus Iohannis, din cauza lui Virgil Ardelean”.

„Dacă se va reuși proiectul cu Dacian Cioloș premier, dl Iohannos ar trebui să aibă un motiv de îngrijorare, pentru că Virgil Ardelean este un mare dușman al lui Klaus Iohannis. Este foarte supărat, și are un joc de făcut aici, pentru că în primul mandat al său (Iohannis - n.red.),  copilul lui Virgil Ardelean, Alin Ardelean a fost dus la DNA, în celebrul dosar cu băieții deștepți și Rareș Criste, afaceri cu energie cu Hidroelectrica. Și nu va uita acea umilință sub nicio formă. E adevărat ca dosarul a murit, din intâmplare, dar gestul de a-l duce, cu presă după el, pe baiatul unui șef de serviciu secret nu va fi prea curând uitat”,  a mai aminiti Liviu Alexa, marți seară, la „Culisele statului paralel”.