MENIU

CTP: "Dragnea îşi dă cu levierul în genunchi. Am văzut doi penali cu tupeu infinit"

<p>CTP</p>

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu este de părere că refuzul lui Sorin Grindeanu de a-şi da demisia îi obligă pe Dragnea şi Tăriceanu "să vorbească pentru a-l demite", să motiveze totul în moţiunea de cenzură din Parlament, şi fiecare cuvînt se va întoarce împotriva lui Dragnea şi a conducerii PSD şi ALDE.

Dragnea îşi dă cu levierul în genunchi, pentru că guvernul e numit de el, spune jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

"În seara asta am văzut doi penali vorbind acestui popor fără să clipească, cu un tupeu infinit. Şi Tăriceanu şi Dragnea au probleme cu justiţia şi cea mai mare vină a guvernului Grindeanu este că nu i-a dat afară pe Kovesi şi pe Augustin Lazăr. De atunci a început dezamăgirea lui Dragnea, după decizia lui Tudorel Toader adus în guvern de Grindeanu", crede CT Popescu.

Jurnalistul este de părere că Sorin Grindeanu a refuzat mecanismul care funcţionează în PCR de atâtea decenii. Partidul i-ar fi dat acum o funcţie şi totuşi el refuză şi spune lucruri despre ce se întâmplă în PSD. Nu doreşte să fie de dreapta, să fie numit de Iohannis, e un om de stânga, dşi care vrea să rămână aşa. Dar care nu acceptă aceste manipulări, a comentat Popescu, potrivit digi24.ro.

„L-am dispreţuit pe Sorin Grindeanu pentru slugărnicia faţă de Dragnea, atunci în primele momente după numirea ca premier, dar acum el dovedeşte o verticalitate şi o corectitudine în tot ce face şi spune incredibilă, calcă toate regulile partidelor comuniste şi post comuniste", arata CTP.

Sorin Grindeanu nu poate fi demis decât prin moţiune de către PSD şi ALDE, de către Parlament, în Parlamentul pe care îl invocă Dragnea şi Tăriceanu, aceasta fiind instituţia supremă a României.

"Dacă vor să îl dea afară pe Grindeanu, el nedându-şi demisia, silesc la o moţiune de cenzură în Parlament şi acolo trebuie să prezinte o motivaţie, fiecare cuvânt al acelei motivaţii împotriva guvernului pus de Dragnea. Acum, orice cuvâns spus contra guvernului Grindeanu este repercutat în domnul Dragnea. El e cel care a pus acest guvern", a explicat jurnalistul.

Mai multe articole despre:
ctp criza politică