MENIU

CSM menține suspendarea din funcție a judecătoarei Carmen Marinescu, acuzată de corupție

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM)

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) menține suspendarea din funcția de magistrat și de președinte al Tribunalului Olt a judecătoarei Carmen Marinescu, acuzată de fapte de corupție, potrivit unui comunicat al instituției.

"Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a constatat că subzistă temeiurile pentru menținerea suspendării din funcția de judecător și din funcția de președinte al Tribunalului Olt, a doamnei Eugenia Carmen Marinescu, ca urmare a trimiterii în judecată pentru săvârșirea unor infracțiuni, măsură dispusă prin Hotărârea Secției pentru judecători nr. 228 /7 mai 2015. Hotărârea Secției pentru judecători a fost luată ca urmare a înlocuirii arestului la domiciliu cu măsura preventivă a controlului judiciar față de Carmen Marinescu, în prezent judecător la Tribunalul Olt, suspendată din funcție de la data de 25 martie", se arată într-un comunicat al CSM, potrivit Agerpres.

 DNA a anunțat, în 5 mai, că judecătoarea Carmen Marinescu a fost trimisă în judecată de procurorii DNA, în stare de arest preventiv, pentru mai multe fapte de corupție după ce a primit 200.000 de euro mită, pentru a-l elibera din arest în 2011 pe interlopul Sandu Anghel, zis Bercea Mondial.

Carmen Marinescu este acuzată de luare de mită, trafic de influență, spălare de bani, în formă continuată (cinci acte materiale) și fals în declarații în formă continuată (patru acte materiale).

În dosar au mai fost deferiți justiției: Iuliu Marinescu, soțul acesteia, Dumitru Cismaru, avocat în cadrul Baroului Olt, ambii în stare de arest preventiv, și Ilie Bucă, sub control judiciar.

Potrivit DNA, în perioada august 2011 — septembrie 2011, Carmen Marinescu a pretins și a primit prin intermediul avocatului Cismaru, de la o persoană denunțătoare, 200.000 de euro pentru a dispune cercetarea în stare de libertate a lui Bercea Mondial și pentru a pronunța o soluție pe fond favorabilă acestuia, respectiv de achitare sau de condamnare la o pedeapsă neprivativă de libertate, dar și pentru a interveni, în același scop, pe lângă ceilalți judecători care urmau să judece dosarul.