MENIU

CSM apără reputația profesională a procurorului Mihaela Mihai, șefa DNA Suceava

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a constatat, joi, că afirmațiile referitoare la viața personală și profesională a șefei Serviciului Teritorial Suceava al DNA, procurorul Mihaela Mihai, lansate în spațiul public prin intermediul mass-media, sunt nefondate și au afectat reputația profesională a magistratului.

Mihaela Mihai a solicitat, pe 26 februarie, apărarea reputației sale profesionale în raport cu aspectele din viața personală și activitatea profesională prezentate în mod denaturat în spațiul public prin intermediul a două articole de presă publicate online în ziarul Jurnal de Botoșani și Dorohoi, se precizează într-un comunicat al CSM, potrivit Agerpres.

"În perioada 20 — 21 ianuarie 2016, în ziarul online menționat au fost publicate articolele intitulate 'Botoșăneanca Mihaela Mihai, șefa DNA Suceava, denunțată la șefa Kovesi' și 'Ce acuzații i se aduc botoșănencei Mihaela Popa, prim procurorul DNA Suceava'. În cuprinsul acestora se fac afirmații privind viața personală și de familie a doamnei procuror, dar și referitoare la modul de instrumentare a unei cauze penale, inducându-se ideea că aceasta reprezintă o răzbunare a doamnei procuror împotriva unui inculpat cercetat în dosarul penal respectiv, inculpat care ar fi formulat un denunț împotriva doamnei procuror", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, verificările Inspecției Judiciare au relevat că afirmațiile din cuprinsul celor două articole de presă sunt nereale și lipsite de suport probator, fiind de natură să creeze nefondat în conștiința opiniei publice impresia că procurorul Mihaela Mihai este o persoană răzbunătoare și lipsită de imparțialitate.

"Toate aspectele semnalate de către inculpatul 'denunțător' au fost cercetate de DNA — Structura centrală și de Inspecția Judiciară, nereținându-se săvârșirea vreunei abateri. Mai mult, aspectele prezentate în materialele de presă au făcut obiectul cererii de recuzare a doamnei procuror formulate de inculpatul 'denunțător'. Cererea a fost respinsă prin ordonanța procurorului șef al Secției de combatere a corupției din cadrul DNA — Structura centrală, întrucât aspectele reclamate nu corespund realității și nu au existat motive de recuzare", se mai arată în comunicat.

Plenul CSM a constatat că, prin conținutul materialelor de presă lansate în spațiul public, s-au depășit limitele dreptului la informare și s-a adus atingere reputației profesionale a procurorului Mihaela Mihai.

Mai multe articole despre:
CSM judecătoare