MENIU

CRP REACŢIONEAZĂ: Prezentarea de scuze publice de către Palada, un GEST NECESAR

CRP REACŢIONEAZĂ: Prezentarea de scuze publice de către Palada, un GEST NECESAR

Prezentarea de scuze publice de către Mirel Palada "este un gest necesar", limbajul său la adresa jurnaliştilor fiind "inadecvat poziţiei şi responsabilităţilor sale publice", se spune într-o scrisoare trimisă, luni, premierului Victor Ponta, de Clubul Român de Presă (CRP).

Prezentăm textul scrisorii trimise şefului guvernului de către preşedintele interimar al Clubului, Indira Crasnea, în numele acestei asociaţii profesionale:

"Stimate domnule prim-ministru Victor Ponta,

Vă scriu cu îngrijorare în legătură cu atitudinea exprimată recent pe o retea de socializare de către consilierul dumneavoastră, domnul Mirel Palada faţă de jurnalişti, în general, pornind de la cazul special al unui coleg de la portalul Gândul, parte a Mediafax Group (membru al Clubului Român de Presă).

Domnul Palada, care îndeplineşte atribuţiile purtătorului de cuvânt guvernamental, recidivează într-un fel care arată că este inadecvat poziţiei şi responsabilităţilor sale publice şi care face deservicii majore comunicării între guvernul unei ţări membre a Uniunii Europene şi comunitatea jurnaliştilor.

Cred că limbajul domnului Palada este inacceptabil şi străin standardelor funcţiei pe care o ocupă temporar şi serviciului public pe care este însărcinat să-l îndeplinească.

Libertatea de exprimare este un drept constituţional şi fundamentul filosofiei profesiei de jurnalist, dar şi al funcţionării civilizate a societăţii, iar folosirea sa iresponsabilă poate impinge spre situaţii critice.

Domnule prim-ministru,

Apreciez că prezentarea de scuze publice de către domnul Palada este un gest necesar, care ar semnifica întoarcerea spre o dorită normalitate.

De asemenea, cred că măsurile care ar putea fi luate în interiorul guvernului, în spiritul unor relaţii funcţionale jurnalişti-autorităţi, sunt binevenite.

Eu şi colegii din Clubul Român de Presă ne rezervăm dreptul de a urmări acest caz precum şi deciziile pe care le veţi lua".