MENIU

Criză de medici pe ambulanţele din Sibiu

Criză de medici pe ambulanţele din Sibiu! Salariile mici şi ofertele de muncă în străinătate îi determină pe medici să renunţe la aceste locuri de muncă. Posturile au fost scoase la concurs de mai multe ori, dar nu s-a prezentat nici măcar un candidat.

În judeţul Sibiu, doar o salvare din trei pleacă la urgenţe cu un medic ambulanţier. Staţiile din Mediaş, Cisnădie şi Agnita nu au niciun medic, iar la cazuri merg doar asistenţii. Conducerea Serviciului de Ambulanţă susţine că locurile de muncă ar putea deveni tentante, cu o condiţie. "Dacă se vor corela puţin salarizările din serviciul de ambulanţă cu cele din spitalele clinice, adică să ajungă la acelaşi nivel, pentru aceeaşi categorie profesională", consideră Dorin Drăghici, director Serviciu Ambulanţă.

Nu doar salariile mici îi ţin pe medici departe de ambulanţe. "Celălalt lucru care ne deranjează este că o parte din pacienţi sunt agresivi", explică un medic.

În cazurile de urgenţă, când este absolut necesară intervenţia unui medic, asistenţii din Sibiu apelează la ajutorul SMURD-ului.
Mai multe articole despre:
medici Sibiu ambulanţă criză