MENIU

Criza de medici lovește Spitalul Judeţean din Târgu Jiu! Linia de gardă de la Cardiologie NU mai poate fi asigurată - Apel disperat

Sănătate - imagine cu notă sugestivă

Situaţie dramatică la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, unde nu mai poate fi asigurată garda la Cardiologie, după ce doi medici şi-au dat demisia, iar alți doi au ieşit la pensie. În plus de asta, alte 5 din 7 cadre medicale care făceau gărzi şi-au încetat contractele. Aceștia s-au plâns de numărul mare de pacienți de la Camera de gardă, menționând, totodată, că nu sunt plătiţi cu un tarif actualizat. Reprezentanții unității medicale au lansat un apel disperat către spitalele din zonă „dacă sunt cardiologi care vor să vină să facă gărzi” la ei.

Potrivit reprezentanților spitalului, a mai rămas foarte puţin timp până când linia de gardă pe cardiologie nu mai poate fi asigurată pentru că nu mai sunt medici cardiologi suficienţi.

 „În ultima perioadă, am avut doi medici cardiologi care au intrat la pensie şi de asemenea doi medici cardiologi care au încetat activitatea prin demisie, atât din linia de gardă cât şi din activitatea curentă. Contractele dumnealor vor înceta pe data de 6 iunie.

De asemenea 5 medici din cei 7 care efectuau gărzi şi-au încetat contractele individuale de muncă pentru asigurarea continuităţii liniei de gardă, drept urmare, din data de 20 mai, nu o să mai putem întocmi graficul de gardă pe specialitatea cardiologie.

O să mai avem gardă pe 24, pe 27 şi pe 31 şi asta înseamnă că va fi o săptămână în care nu vom avea linia de gardă asigurată. S-au transmis adrese către spitalele din zona noastră, din judeţ, ca să ştie exact situaţia cu care ne confruntăm şi să păstreze pacienţii de cardiologie în spitalele dumnealor sau să-i redirecţioneze către alte spitale, dar nu către al nostru, în zilele respective, şi de asemenea adresele au inclus şi un strigăt de ajutor către aceste spitale, în cazul în care au vreun medic cardiolog care doreşte să facă gardă la noi, să se adreseze cât mai curând conducerii sau serviciului de resurse umane de la Judeţean”, a declarat Mihaela Ţicleanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu a explicat News.ro.

Potrivit acesteia, vorbim practic despre „o situaţie fără precedent" a cărei rezolvare speră să apară curând. În acest sens, se fac eforturi în mai multe direcții, de la spitale vecine, discuții la minister și la Direcția de Sănătate Publică.

"Aşteptăm inclusiv să vedem dacă găsim în altă parte sau conducerea de asemenea poartă discuţii cu medicii să revină asupra deciziilor de a ieşi din linia de gardă.

Am scos posturi la concurs, trei posturi, un post de medic rezident în specialitatea cardiologie, un post de medic primar şi un post de medic specialist, dar din nefericire au intrat în vigoare prevederile Ordonanţei 34 şi s-a blocat şi pentru alte posturi, că nu erau singurele scoase la concurs.

Şi aici considerăm că ar trebui făcut ceva la nivel naţional, ca şi noi mai sunt alte spitale care au nevoie de oameni, au nevoie de medici în principal, na, zici că la asistenţi mai iei dintr-o parte mai duci în partea cealaltă, dar medicul, ce faci, că nu poţi, nu ai, nu ai.

Este cel mai mare spital din judeţ, suntem singurul judeţean, ar mai fi de urgenţă la nivelul nostru Spitalul din Târgu Cărbuneşti. Avem unitatea de primiri urgenţe noi şi două camere de gardă”, a mai spus purtătorul de cuvânt al spitalului.

Mai multe articole despre:
medici criza medici spitale cardiologi targu jiu