MENIU

Criza COVID-19. ALERTĂ la Agenția Medicamentului! O angajată a fost confirmată cu coronavirus

E alertă la Agenția Națională a Medicamentului, după ce o angajată a fost confirmată cu Covid-19! DSP a fost informată astăzi, deși femeia ar fi fost testată ieri pentru coronavirus, anunță Realitatea PLUS.

 

Oamenii care lucrează acolo sunt și ei acum suspecți, așa că îi așteaptă pe inspectorii de la Direcția de Sănătate Publică pentru a le face testele. 

Cei care au intrat in contact direct cu angajata vor intra in izolare la domiciliu timp de  14 zile si vor fi testati.

Salariata a fost testata ieri (miercuri - n.red.) si dupa o sedinta scurta la sediul instituției, angajații au fost trimiși acasă și abia astăzi , joi, a fost informată Direcția de Sănătate Publică, potrivit Realitatea PLUS.

Conducerea Agenției Medicamentului este asigurată, temporar, de la începutul acestui an de Roxana Ștefania Stroe, după scandalul creat de fostul șef al instituției care nu terminase studii de specialitate. Marius Daniel Șișu fusese numit președinte interimar al ANMDM de fostul guvern PSD Dăncilă, în februarie 2019, cu toate că picase examenul de admitere la Facultatea de Farmacie în 2018. 

Roxana Stroe a fost numită în această funcție de fostul ministru al Sănătății Victor Costache, din Cabinetul liberal Orban,  la 14 ianuarie 2020. Ea va exercita funcția de președinte această funcție cu caracter temporar, până la organizarea concursului de ocupare a funcției de președinte sau revocare, conform legislației în vigoare, anunța MS la acel moment.

Stroe este medic primar Farmacologie Clinică și lucrează în cadrul ANMDMR de la sfârsitul anului 2010. Ea este coordonator al Directiei Farmacovigilentă și Managementul Riscului. Din 2014 este membru în Comitetul de Farmacovigilența și Managementul Riscului al EMA, iar din martie 2019 membru altern al EMA Management Board.