MENIU

Cristian Tudor Popescu, reacţie FULMINANTĂ după condamnarea lui Liviu Dragnea

<p>Cristian Tudor Popescu</p>

Liviu Dragnea şi-a aflat sentinţa în dosarul "Bombonica": 3 ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru infracţiunea de instigare la abuz în serviciu, şi achitare pentru acuzaţia de fals. Decizia nu este definitivă. Bombonica Prodana, fosta soţie a lui Liviu Dragnea, scapă de închisoare, fiind sancţionată doar cu amendă de 1.000 de lei.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu apreciază că această decizie arată că judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție nu au ținut cont de presiunile politice.

"Este un moment care va rămâne în istoria României, după un an și jumătate de atac neîncetat, brutal, al mașinii de război PSD-iste împotriva justiției din România. Este prima dată când această mașinărie PSD-istă se poticnește. Justiția a demonstrat că nu este supusa, servul și complicele puterii politice. Prin această hotărâre, justiția din România, în condiții extrem de dificile, își afirmă neatârnarea față de politic.

Mesajul e extrem de important pentru toți magistrații din România: judecați pe lege, pe conștiință, cu curaj, fără să țineți seama de amestecul politicului", a spus CTP la un post de televiziune.

Citiţi şi:

Rareş Bogdan, promisiune INCENDIARĂ după condamnarea lui Dragnea la 3 ani şi 6 luni cu executare

Mai multe articole despre:
Cristian Tudor Popescu Liviu Dragnea