MENIU

Cristian Tudor Popescu, atac devastator la Liviu Dragnea

Cristian Tudor Popescu

Cristian Tudor Popescu a comentat decizia lui Liviu Dragnea de a nu merge la parada de 1 Decembrie, de la Arcul de Triumf, din București.

Cristian Tudor Popescu a declarat că șeful PSD a reușit o performanță unică după 1989: aceea de a fi urât de români, așa cum numai fostul dictator Nicolae Ceaușescu, împușcat pe 25 decembrie 1989, a mai fost.

"Înțeleg că Dragnea se simte rău și nu poate veni la parada de 1 Decembrie. Medicii i-ar fi recomandat să nu stea în frig. Asta cu statul în frig poate să aibă mai multe cauze, între care cea cardiovasculară. Sigur, poate să fie vorba și de reumatism, pe la „genunche”. Poate să aibă o problemă cardiovasculară, acolo se recomandă să nu stai în frig. Frig, umezeală, ceață...

Domnul Dragnea a realizat o performanță unică după 1989, pe care numai Ceaușescu a mai reușit-o. Domnul Dragnea nu este doar detestat, domnul Dragnea este urât. Împotriva lui se dezvoltă un sentiment de ură, iar mulți dintre cei care-l urăsc se uită să vadă semnele bolii... Dacă nu cumva se va îmbolnăvi suficient de grav astfel încât să nu mai poată să activeze politic, sau și mai rău.

Același lucru se întâmpla cu Nicolae Ceaușescu în anii 80. Ne întoarcem cu arme și bagaje în anii 80", a spus Cristian Tudor Popescu la Digi 24.

Citește și: Dragnea face un anunţ şocant. Medicii nu-l lasă să participe la ceremonia de 1 Decembrie

Apoi a continuat: "Mulți îi vânau fiecare pată, culoarea feței. „Ai văzut bă, parcă era cam vânăt...”. Era o speranță, poate că totuși... Era un banc celebru atunci: la Radio Erevan se întreabă: „E adevărat că se moare de cancer de prostată?” „Da”, îi răspunde Radio Erevan, „dar n-are”...

Domnul Dragnea, îi doresc încă 100 de ani de viață, multă sănătate, a reușit această performanță. Cum? El știe. Și probabil că speră, cu această ordonanță de amnistie și grațiere, să fie iubit și el de popor. Își dă seama că nu e. El nu a apărut, în afară de mitingul acela la care nu se putea face nimic decât de persoane dinainte stabilite și controlate, nu a apărut niciodată într-un cadru liber, într-o baie de mulțime, fără control. Niciodată. De ce? Pentru că poate știe ce se poate întâmpla. Poate să fie huiduit".