MENIU

Cristian Diaconescu: În Afganistan, soldaţii americani sunt în subordinea ofiţerilor români

Fostul ministrul de Externe, Cristian Diaconescum a fost invitatul lui Octavian Hoandră la emisiunea "Ediţie specială", de duminică seară.

Acesta a atacat mai multe subiecte: integrarea României la Schengen, precum şi imaginea pe care o percep alţii despre noi.

"Zona Euro - intrearea aici şi in Schengen, din punct de vedere juridic sunt in tratat. Reprezinta o obligatie. In legatura cu Schengen au fost 2 grupuri ale comisiei europene care au venit si au spus: Da, indeplinesc crtiteriile.

Numai ca o serie de state preiau si spun ca nefiiind progrese intr-o zona se reflecta in alta parte. Îi cer Romaniei sa puna cote obligatorii. Este un paradox.

Partenerii canadieni au ridicat problema de la Rosia Montana. Aici am avea ce sa ne reprosam. Ei au tinut sus aceasta tema. Daca speculez, imi cer iertare.

Cineva spunea ceva inteligent: Am aderat, dar nu ne-am integrat. Armata este performanta la nivel inalt. Ieri, in Afganistan, soldatii americani erau in subordinea ofiterilor romani. Ce a facut Armata ca semnal pentru tara, putine zone din Romania se pot lauda. Dincolo de asta, ce vreau sa spun si sa subliniez, nu ne putem permite sa spunem ca avem probeleme si atat. In jurul Romaniei exista interese", a spus Cristian Diaconescu la Realitatea TV.

Mai multe articole despre:
Cristian Diaconescu