MENIU

CRIN ANTONESCU: "Nu vrem să rupem USL și Guvernul"

CRIN ANTONESCU

CRIN ANTONESCU, preşedintele PNL, a vorbit, duminică seara, despre situația din Ucraina și despre viitorul USL. 

Iată cele mai importante făcute, duminică-seara, de CRIN ANTONESCU:

"Este de salutat succesul forțelor democratice. Pentru România e un triplu interes legat de ce se întâmplă în Ucraina, atât ca țară vecină, cât și ca membru UE și ca membru al alianței euro-atlantice. Este esențial pentru noi pentru ca în Ucraina să existe cât mai repede unitatea statului ucrainean și evoluțiile democratice"

"Noi suntem în fața unei eveniment istoric, pentru că Ucraina este o țară foarte mare, cu importanță geo-strategică de prim-ordin. Dorința acestor oameni de a intra în sfera valorilor europene și, de ce nu, în UE, trebuie sprijinită de către Bruxelles. Trebuie să subliniem și un alt aspect. Raporturile UE-Ucraina implică accelerarea integrarii Republicii Moldova." 

Crin Antonescu a răspuns și la întrebări despre criza din USL, la sfârșitul conferinței de presă:

"Am dat toate semnele că în ciuda campaniei care s-a dezlănțuit și se întețește în anumite teritorii de presă, noi nu vrem să rupem USL, nu vrem să rupem acest guvern, vrem doar ca el să funcționeze normal. Avem luni și marți parlamentul și luni și marți se poate refece guvernul. Delegația permanentă PNL va fi convocată marți seară dacă nu primim un răspuns din partea PSD. Problema este că dacă nu pune miniștrii luni sau marți, noi nu suntem interesați într-o prelungire ultra-artificială a aceste crize."

"E foarte clar că nu există intenția convocării camerelor, pentru mâine cel puțin", a conchis CRIN ANTONESCU

Mai multe articole despre:
Victor Ponta Crin Antonescu viitor USD USL