MENIU

Crește PANICA în Iran: peste 3000 de cazuri noi de COVID-19 raportate pentru a treia zi consecutiv

După Coreea de Sud, Iran este cea de-a doua țară puternic afectată de pandemia de coronavirus care, după o perioadă de calm generată de o scădere accentuată a cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2, se confruntă cu o creștere a numărului de persoane infectate. Țara se confruntă, pentru a treia zi consecutiv, cu peste 3000 de cazuri zilnice raportate de autorități, relatează Agerpres.

Astfel, în numai 24 de ore au fost înregistrate 3.134 de noi cazuri de pacienţi cu COVID-19 (cu 17 mai mult decât în ziua precedentă), ceea ce ridică la 160.696 numărul total de persoane identificate ca fiind infectate cu noul coronavirus în Iran. Un anunț în acest sens a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Kianouche Jahanpour, la televiziunea de stat.

Numărul deceselor a crescut și el, ajungând la 8.012, în ultimele 24 de ore fiind înregistrate alte 70 de astfel de cazuri.

Primele cazuri de contaminare cu noul coronavirus în Iran au fost anunţate în februarie.

Deși numărul oficial al deceselor zilnice a oscilat sub pragul de 100 în ultimele săptămâni, numărul de noi cazuri anunţate de autorităţi a început să aibă o tendinţă ascendentă începând cu data de 2 mai.

Mai multe articole despre:
iran bilant iran infectii covid