MENIU

Creşte distribuția de Android 4.4 KitKat

Luna trecută, adopția pentu Android 4.4 KitKat avea o creștere de 3.2 procente față de luna anterioară, atingând o cotă de 8.5 procente din toate dispozitivele ce folosesc sistemul de operare Google.

Acum, la o lună după ultimele statistici, Android 4.4 KitKat este instalat pe mai mult de 13.6% din dispozitivele Google, lucru care reflectă o creștere de puțin peste 5 procente. Este încă destul de mică, în comparație cu cât de rapid a fost adoptat iOS7, însă ține și de faptul că pe această piață avem mult mai mulți producători de dispozitive și o rată de adopție implicit mai mică, și mai complicată.

Cifrele arată mai bine decât luna trecută și dacă adopția noului sistem de operare își menține trendul ascendent, ar putea ajunge rapid la 15-16 procente, în momentul în care va avea loc conferința cu dezvoltatorii, Google I/O.

Android 4.0 Ice Cream Sandwich a suferit o scădere a procentului pe care îl avea pe dispozitive, de la 13.4% la 12.3%. Acest lucru se datorează probabil acelorași dispozitive care au primit un update direct de la 4.0 la 4.4, sărind 4.2 Jelly Bean. Pe de altă parte cifra dispozitivelor cu Jelly Bean 4.2 și 4.3 a crescut și ea puțin, semn că pentru unele dispozitive, update-ul nu poate fi făcut sărind o versiune a sistemului de operare. Este posibil ca și vânzarea de dispozitive care vin deja preinstalate cu Android 4.3 să fi ajutat la această creștere. Citeste mai mult pe playtech.ro.