MENIU

CREDITE BANCARE. Restanţele românilor la bănci au crescut cu 4 miliarde de lei

<p>Clauze abuzive</p>

CREDITE BANCARE. Restanţele românilor la bănci au crescut cu peste 4 miliarde de lei fata în cursul anului 2013, potrivit datelor BNR. În aceste condiţii, ideea unui "credit fiscal" care să-i ajute pe cei cu salarii mici să-şi reducă ratele la jumătate pare salvatoare.  

CREDITE BANCARE. Ratele românilor la bănci au ajuns, la finalul anului trecut, la suma de 32,7 miliarde de lei. Această valoare reprezinta echivalentul a aproape 15% din totalul de credite contractate.

CREDITE BANCARE. Cea mai proasta situatie se afla in cazul creditelor in valuta, unde volumul de neperfomante a ajuns la 19,7 miliarde de lei la sfarsitul lunii decembrie, in timp ce la imprumuturile in lei, restantele au ajuns la 13 miliarde de lei, mai mult cu 1,8 miliarde de lei fata de decembrie 2012.

CREDITE BANCARE. Restantele la lei in schimb au crescut rapid la inceputul crizei, dar ritmul s-a temperat ulterior.

CREDITE BANCARE. Premierul Victor Ponta a anunţat, luni, că a obţinut acordul partenerilor internaţionali pentru o măsură "cu impact important în economie", o măsură de sprijin a persoanelor fizice care au CREDITE BANCARE. Astfel, spune Ponta, peste 900.000 de restanţieri ar putea fi ajutaţi. Ajutorul va fi acordat pentru SALARII MAI MICI SAU CEL MULT EGALE CU 1.610 LEI.

Sprijin pentru ROMÂNII CU CREDITE BANCARE: RATĂ LA JUMĂTATE. 900.000 de restanţieri vizaţi

CREDITE BANCARE. Guvernul are în plan stimularea consumului printr-un credit fiscal acordat persoanelor cu venituri sub medie - sub sau cel mult egale cu 1610 RON - care obţin de la bancă restructurarea creditelor. Acest lucru se va face, însă, numai în condiţiile impuse de stat, cu prelungirea scadenţei până la 2 ani.

CREDITE BANCARE. Restructurarea ar trebui să îndeplinească mai multe cerinţe, printre care aplicarea doar la credite cu întârzieri de cel mult 90 de zile.

CREDITE BANCARE. Ce susţine Guvernul

CREDITE BANCARE. "Am reuşit să avem acordul partenerilor noştri internaţionali pentru două măsuri cu impact important în economie: o măsură care va fi adoptată printr-o ordonanţă a Guvernului, o măsură de sprijin a persoanelor fizice care au credite la bănci. Principalele condiţii: se aplică tuturor creditelor luate de persoanele fizice, salariaţi sau pensionari, condiţia e ca acestea să aibă un venit lunar mai mic sau cel mult egal cu salariul mediu net, 1610 RON, şi să nu aibă restanţe mai vechi de 90 de zile la creditele bancare. Este o măsură opţională, nu obligatorie, pentru persoanele fizice, dar de care poate beneficia oricare din cei 907.000 de debitori persoane fizice. Este vorba despre înjumătăţirea ratei pe o perioadă de doi ani, dar nu mai mult de 500 RON pe lună", a spus Victor Ponta. 

CREDITE BANCARE. "În baza calculelor făcute de Ministerul de Finanţe şi Banca Naţională, asta presupune ca, numai în anul 2014, o sumă de aproape 4 miliarde de lei noi, sub 1 miliard de euro, să fie disponibilizată din partea băncilor pentru persoanele fizice care mai departe vor folosi aceşti bani pentru alte necesităţi şi pentru o creştere moderată, dar importantă, a consumului", a explicat Ponta.

Premierul Ponta lansează "Programul mită pentru naţiune"

CREDITE BANCARE. Aşa caracterizează jurnalistul Cristian Tudor Popescu decizia Guvernului de a acorda facilităţi persoanelor care au probleme cu creditele. Nu este însă o "invenţie a lui Ponta". Metoda a fost folosită de-a lungul ultimilor 25 de ani de toate guvernele care au făcut pomeni electorale, a mai spus jurnalistul.

CREDITE BANCARE. "Măsura îi vizează pe oamenii săraci care văd că statul dă. Văd mărinimia lui Ponta. Aşa ceva vine dinainte de 1989, este sindromul buteliei. În fond e vorba de suta de lei a lui Nea Nicu. (...) Socoteala s-ar putea să fie destul de eficientă. Baza sunt săracii în general, până una alta electoratul majoritar", a declarat Cristian Tudor Popescu, potrivit gandul.info.

CREDITE BANCARE. Jurnalistul spune că "ElectoRata este un nou episod dintr-un program amplu (..) programul mită pentru naţiune. Nu e vorba de programul autostrăzi pentru oameni, locuri de muncă sau străzi de mai curate, este vorba despre programul mită pentru naţiune, episodul electorata".

Mai multe articole despre:
credit credite bancare