MENIU

Cozmin Gușă: Moga a călcat pe niște mușuroaie. Vedem putreziciunea sistemului din România

Cozmin Gușă, despre demisia lui Moga

Consultantul politic Cozmin Gușă a comentat la cald demisia surprinzătoare a ministrului de Interne, Nicolae Moga, la doar șase zile de la numirea în funcție. Moga a călcat probabil pe "niște mușuroaie" în încercarea de a duce ancheta din MAI la capăt și a rămas fără sprijin politic, explică Gușă.

Demisia ministrului de Interne Nicolae Moga este diferită de cea a șefului STS de ieri, arată Cozmin Gușă, dar ambele indică putreziciunea sistemului din România

"S-a vorbit și despre demisia șefului STS, aceste două demisii ne arată putreziciunea sistemului în România, despre care noi am tot spus de la începutul acestui caz, ba chiar de la Colectiv încoace. Dar cele două demisii sunt diferite. Vasilca de la STS era în sistem din 2005, de 14-15 ani. E limpede că a asistat la tot ce s-a întâmplat acolo, iar dacă cifra de 1,2 mld euro investită în STS în ultimii ani este reală și rezultatul este ăsta, vă dați seama câți bani au fost sustrași. 

Este diferit cazul demisiei lui Moga. Acesta doar ce venise la minister, nu avea legătură cu acest sistem. L-am văzut pe nervosul de Cumpănașu, cu tot respectul pentru durerea rudelor, el e legat de sistemul MAI de 15 ani și au început să apară și articole legate de acest lucru. Vom studia și noi și vom vedea. Moga a fost un ministru numit politic, în acest caz poți să reziști dacă ești sprjinit politic. Dacă nu ești, trebuie să pleci. Moga a călcat pe niște mușuroaie, am văzut deja dosare penale la 8 agenți de poliție, ministrul și-a asumat deschiderea de dosare penale împotriva unor angajați din sistem, e clar că se va genera un tsunami, reziști doar dacă ești susținut politic. Probabil că Moga a sesizat că nu va fi susținut, a zis prea multe lucruri", a declarat Cozmin Gușă într-o intervenție telefonică la Realitatea TV.

Nicolae Moga a devenit probabil inadecvat pentru sistemul ocult de la vârful Poliției Române, arată consultantul politic, iar rețelele de trafic de carne vie nu iartă. 

"În raportul dat publicității se vede clar o putreziciune, la nivel de Olt, dar nici în restul județelor situația nu e diferită. Puternicele rețele de trafic de carne vie nu iartă. O vorbă veche din Chicago, din secolul trecut spune "Nu există trafic de alcool fără polițiști corupți". Mutatis mutandis, nu există trafic de carne vie fără polițiști corupți. Am văzut din exclusivitatea de dimineață de la Realitatea TVacel criminal a făcut parte în Italia și România dintr-o rețea de trafic de carne vie. Dacă se va cerceta cu atenție se va ajunge probabil la rețele, la complicitatea cu sistemul din Poliția Română", a mai spus Cozmin Gușă.

Raportul Parchetului general în care se spune că procurorii nu i-au împiedicat pe polițiști să intre în curtea criminalului ne arată că întârzirea incredibilă a intervenției, de la 12 la prânz până a doua zi la 6.00 dimineața, "ar putea fi un gest de complicitate cu anumiți infractori", explică Gușă, astfel încât aceștia să aibă timp să șteargă urmele sau chiar să plece din România. 

"Într-un cuvânt, prima impresie este că Moga a plecat din două motive: în primul rând a devenit inadecvat pentru sistemul ocult de care vorbim, iar În al doilea rând nu se mai poate baza pe sprijinul colegilor ca să ducă această anchetă până la capăt", a precizat Comzin Gușă.

Promosticul consultantului politic cu privire la ședința CSAT este acela că se va insista pe sitiuația din MAI și nu se va discuta aproape deloc despre STS.

"Motivele le-am tot amintit, apropo de complicitatea cu conducerea la vârf a României. Se va discuta pe marginea acestui raport. Din presă ne dăm seama că e calamitat profesionalismul instituției  care trebuie să ne protejeze. Se va merge până undeva, nu știu până unde. Pe masa CSAT sunt toate datele și dovezile care ar putea genera un tsunami la vârful acestei instituții, nu doar legat de prezent, ci și de trecut. Atât neprofesionalism nu a mai pomenit lumea civilizată", a explicat Cozmin Gușă. 

Potrivit unor materiale din prresa franceză amintite de consultantul politic, România a devenit placa turnantă a traficului de țigări, carne vie și droguri în Europa. "Sub această liniște aparentă adevărata infracționalitate colcăie. Justiția cică s-a ocupat de marea corupție, am văzut cum, din doi în doi, dar această adevărată infracționalitate nu a fost deranjată", a mai spus Gușă.

Ministrul de Interne, Nicolae Moga, şi-a dat demisia!

Mai multe articole despre:
criminal Caracal