MENIU

Cozmin Gușă: "Criza din PSD se poate închide într-un mod constructiv"

<p>Cozmin GUŞĂ </p>

Consultantul politic Cozmin Gușă a dezvăluit un scenariu posibil de ieșire din criza actuală, criză declanșată de Liviu Dragnea și care a aruncat guvernarea în instabilitate.

În emisiunea "Jocuri de Putere" de sâmbătă seara, Cozmin Gușă a făcut o analiză succintă a crizei din PSD și de la guvernare, dar a oferit și un scenariu în 5 puncte cu rezolvarea posibilă a crizei.

Rămânerea Guvernului Grindeanu la palatul Victoria, în urma unei moțiuni de cenzură fără succes, plecarea lui Dragnea de la conducerea PSD și convocarea unui congres pentru alegerea unei noi conduceri a partidului sunt liniile de evoluție preconizate de consultantul politic.

Cum arată scenariul posibil de ieșire din criza actuală creionat de Gușă:

1. Moțiunea de cenzură pică;
2. Urmează demisia lui Dragnea care nu mai poate să rămână după această criză pe care a declanșat-o;
3. Continuarea guvernării: Guvernarea PSD va continua;
4. Convocarea congresului pentru alegerea unei noi conduceri a partidului;
5. Guvernarea merge bine, criza se va închide în acest fel normal, constructiv.

"În acest fel, o criză născută din frică de "cumanul" Dragnea, că așa îi place să spună în anumite contexte, se poate rezolva constructiv. Ulterior, PSD poate face un parteneriat instituțional pe politică constructivă, internă și externă, cu Iohanis pâna la începutul lui 2019, și apoi se merge la competiție în alegeri", a explicat Cozmin Gușă.

Consultantul politic a făcut și o listă rapidă de potențiali candidați la posibilul congres care ar veni după demiterea sau demisia lui Dragnea:, Mircea Geoană, Ioan Rus, Ilie Sârbu, Vasile Dâncu, Miron Mitrea, George Maior, Sorin Moisă, Rovana Plumb, Mihai Chirica etc.

Fiecare dintre aceștia este "mult peste ceea ce e azi Liviu Dragnea", spune Gușă, și lista demonstrează că PSD are foarte multe resurse, "dar este înfundat și furat de gașca de traseiști care mai sunt și agramați".

Mai multe articole despre:
Cozmin Guşă criza politică Liviu Dragnea