MENIU

CoVID-19: Vaccinarea mai așteaptă. OMS nu vede un scenariu favorabil pentru prima parte din 2021

coronavirus OMS

 O campanie de vaccinare la nivel global nu este așteptată în prima parte a anului viitor din cauza lipsei de eficacitate a vaccinurilor realizate până în prezent, arată Organizația Mondială a Sănătății.

OMS nu se aşteaptă la vaccinări pe scară largă împotriva COVID-19 până la mijlocul anului 2021, a declarat vineri Margaret Harris, o purtătoare de cuvânt a instituţiei, subliniind importanţa verificării riguroase a eficacităţii şi siguranţei vacinurilor, potrivit Reuters.

„Niciunul dintre vaccinurile candidate în studiile clinice avansate nu a demonstrat până acum un semnal clar al eficacităţii de cel puţin 50%, considerată necesară de către OMS,” afirmă Margaret Harris.

OMS si GAVI (Global Alliance for Vaccines and Immunization) au lansat un plan de vaccinare globală, denumit COVAX, iar obiectivul este acela de a ajuta guvernele lumii să cumpere şi să distribuie vaccinuri într-o manieră echitabilă. Programul vizează mai întâi imunizarea persoanelor din categoriile de mare risc din fiecare ţară şi angajaţii din domeniul medical, scrie și Europa Liberă.

Mai multe articole despre:
OMS OMS avertisment epidemie globala