MENIU

COVID-19: Refacerea rapidă a lui Donald Trump duce la creșterea burselor

burse trump

Bursele au crescut luni, pe fondul speranţelor că preşedintele american Donald Trump va putea fi externat din spital luni, diminuând o parte din incertitudinea politică care a zguduit bursele globale în sesiunea precedentă, relatează Reuters.

Conform Mediafax, acţiunile australiene au crescut cu 2,37%, cel mai mare câştig zilnic din aproape două săptămâni. Nikkei din Japonia a crescut cu 1,39%. Pieţele financiare din China sunt închise pentru sărbători legale. Dolarul a crescut mai mult faţă de yen, dar a scăzut uşor faţă de francul elveţian, în deschidea a ceea ce ar putea fi o zi volatilă pe pieţele globale.

Medicii care îl tratează pe Trump spun că sunt mulţumiţi de progresul său. Starea sănătăţii preşedintelui ar putea alimenta o creştere a burselor şi altor active riscante, în timp ce investitorii se pregătesc pentru perioada premergătoare alegerilor prezidenţiale din SUA de luna viitoare. Cu mai puţin de o lună până la alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie, îmbolnăvirea lui Trump a fost o sursă de volatilitate a pieţei.

Casa Albă a trimis iniţial mesaje mixte despre starea de sănătate a lui Trump, ajutând la alimentarea incertitudinii politice.

Mai multe articole despre:
Trump