MENIU

Costurile muncii de acasă, acoperite de angajatori în Spania

Costurile muncii de acasă, acoperite de angajatori în Spania

Companiile din Spania vor fi obligate să acopere toate cheltuielile pe care le implică munca de acasă. Anunțul a fost făcut de vicepremierul Pablo Iglesias, care a precizat că guvernul a ajuns la un acord cu sindicatele și antreprenorii în acest sens. 

”Era esențial să reglementăm munca de la distanță pentru a proteja drepturile angajaților”, a transmis Iglesias la un post TV local, subliniind că pandemia a făcut ca milioane de oameni să fie în situația să lucreze din sufragerie.

Potrivit acordului, companiile vor trebui să plătească toate costurile muncii de acasă. În plus, proiectul le-ar obliga și la un program de muncă flexibil, care să permită și pauze. Vicepremierul nu a oferit însă alte detalii legate de costurile pe care trebuie să le suporte companiile sau de facilitățile pe care le-ar fi câștigat angajatorii la schimb.

Pentru a intra în vigoare, acordul trebuie să fie aprobat de Guvern și, ulterior, de Parlament. 

De la debutul pandemiei de coronavirus, milioane de angajați au fost nevoiți să muncească de acasă. Măsurile restrictive pentru combaterea transmiterii virusului nu le permit tuturor să se întoarcă la birou, notează hotnews.

 

Mai multe articole despre:
spania munca de acasa