MENIU

COŞMAR pentru mai multe MINORE din centrele de plasament din Vaslui: obligate să se prostitueze

<p>Violul din Vaslui: Viceprimarul din Văleni &icirc;şi apără comuna. Declaraţie surprinzătoare</p>

O anchetă explozivă a ofiţerilor de Crimă Organizată din judeţul Vaslui confirmă încă o dată că sistemul de protecţie a minorilor din judeţul Vaslui este extrem de vulnerabil, copiii aflaţi în centrele de ocrotire socială devenind cu mult prea mare uşurinţă ţinta infractorilor.

Ultimul caz este al unui bărbat de 42 ani din Vaslui arestat preventiv de judecătorii Tribunalului Vaslui, sub acuzaţia de trafic de minore. Potrivit anchetatorilor, în perioada martie – octombrie 2014, Radu Duţă, cunoscut cu antecendente penale pentru infracţiuni la viaţa sexuală şi trafic de droguri, a racolat mai multe minore provenind în special din familii dezorganizate, parte dintre ele aflate în plasament maternal sau în Complexele de servicii comunitare - case de tip familial din municipiul Huşi şi oraşul Negreşti, judeţul Vaslui. Una dintre minorele racolate se afla internată în Centrul de Recuperare a Copilului cu Dizabilităţi din Huşi. ”

Victimele erau cazate în locuinţa inculpatului şi obligate să se prostitueze, întreţinând raporturi sexuale, contra cost, cu clienţi racolaţi tot de către inculpatul Duţă Radu.”, spun procurorii DIICOT, citaţi de adevarul.ro.